Gata cu minciunile! Dan Tarcea dezvăluie datele de finalizare a lucrărilor de pe Valea Chintăului și Valea Fânațelor


În urma discuțiilor nesfârșite despre starea deplorabilă a străzii Valea Chintăului și nu numai, viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a reluat discuția despre demersurile luate pentru refacerea zonelor problematice. 

Când va fi asfaltată strada Valea Chintăului

Dan Tarcea a declarat ieri, 3 februarie, că:  „Sunt cel puțin 3 străzi la care ne concentrăm să găsim o soluție tehnică. De exemplu,  pe Valea Chintăului aici suntem în procedura de cadastrare, care merge destul de greu, pentru că sunt câteva proprietăți care sunt cadastrate înafara conturului lor, iar acestea trebuie să fie relocate. Estimarea noastră este ca până în luna aprilie să avem extrasul de carte funciară”.

Nu putem să facem nicun fel de investiție pe nicio stradă dacă strada respectivă nu este cadastrată, acesta fiind primul pas pe care trebuie să îl facem. Estimăm că până în luna august vom obține și autorizația de construire, urmând ca din septembrie să dăm ordinul de începere a lucrărilor”, a declarat acesta. 

Dan Tarcea susține că una dintre problemele majore ale derulării lucrărilor sunt acțiunile pe care trebuie să le ducă la bun sfârșit companiile Electrica și Someș: „Trebui să ne corelăm și cu compania Electrica și cu compania de apă Someș, pentru că trebuie să facă investiții în această zonă astfel încât odată cu modernizarea străzii să nu mai fie necesar să fie spartă după un an sau doi. Estimarea este că până în luna noiembrie anul viitor vom finaliza lucrările, în funcție de cum vor derula lucrările cei de la companiile anterior menționate”.

Valea Fânațelor va vedea asfalt până în 2024

Discuția a continuat cu lucrările ce vor fi efectuate pe strada Valea Fânațelor, o altă zonă problematică a cartierului Iris. 

La fel se întâmplă și pe Valea Fânațelor, zonă care are peste opt km. Nu vom face investiția pe toată strada. Noi vom face în prima etapă o ampriză de șase metri plus acostamentul, urmând ca cei de la compania de gaz să se ocupe de stradă după ce vor avea investiții”, a adăugat viceprimarul. 

Toate aceste lucrări ne propunem să le terminăm în anul 2023, 2024. Nu le putem termina mai repede pentru că, după cum spuneam, sunt proceduri multiple. De la cadastru până la ordinul de începere a lucrărilor mai sunt încă cel puțin 10 etape care trebuie să fie parcurse până vom putea da ordinul de începre a lucrărilor”, a concluzionat viceprimarul, Dan Tarcea. 

Problema modernizării acestor străzi, dar mai ales a străzii Valea Chintăului, este veche de mai bine de opt ani. Locuitorii zonei au adresat ani la rând tot soiul de petiții, sesizări și memorii către primărie, dar până acum nu au avut succes.

8C748E83-E612-4D68-A664-139D0403A6CA.jpeg


Comentarii Facebook