Miercuri 21 Octombrie

Viorica Dăncilă, cazată în Washington la un hotel unde alți demnitari nu își permit să o facă


Viorica Dăncilă, premierul României, s-a cazat în timpul vizitei sale la Washington la Hotelul Internaţional Trump, fiind primul lider guvernamental străin care a rezervat o cameră în acest hotel în ultimul an, potrivit WNYC Studios, organizaţie afiliată postului public de radio din New York.

Potrivit WNYC Studios, citat de Mediafax, prezenţa premierului României la hotelul Trump arată că organizaţia Trump continuă să facă afaceri cu oficiali străini. Astfel de plăţi ar putea încălca prevederile anticorupţie din Constituţia SUA, care îi interzic preşedintelui american să primească cadouri sau ”recompense” din partea guvernelor străine.

Trump continuă să deţină hotelul prin intermediul unui companii din care poate retrage fonduri în orice moment, mai relatează jurnaliştii de la WNYC Studios. Avocaţii lui Trump au respins ideea că şederea unui oficial străin la un hotel al preşedintelui ar reprezenta o formă de recompensă, susţinând că este ”un schimb la valoare justă”, care nu încalcă prevederile constituţionale.

Nu este clar câte camere a rezervat delegaţia română, şi nici la ce preţ sau cine a plătit. Ambasada României la Washington nu a răspuns la apelurile şi e-mailurile trimise de jurnaliştii de la WNYC Studios. Anul trecut, Consulatul României la Chicago a organizat o petrecere de Ziua Naţională a României la hotelul Trump din oraş.

.

Comentarii Facebook