Joi 28 Mai

Parlamentul European a votat ce se întâmplă cu TRECEREA LA ORA DE VARĂ


Parlamentul European a votat în favoarea unei propuneri de renunţare la obligativitatea trecerii la ora de vară la nivelul Uniunii Europene, informează BBC.

Fiecare stat membru al Uniunii Europene va avea dreptul să decidă până în 2021 dacă va păstra actualul sistem sau va renunţa la schimbarea orei.

Acum, toate cele 28 de state membre trec la ora de vară în ultima duminică din martie şi înapoi la ora de iarnă în ultima duminică din octombrie.

Votul din PE nu este unul decisiv, dar această hotărâre va fi baza negocierilor cu statele membre pentru forma finală a legii.

Comisia Europeană a propus în luna septembrie încetarea trecerii la ora de vară după ce un sondaj realizat la nivel european a arătat că majoritatea cetăţenilor Uniunii Europene ar fi de acord cu o astfel de măsură. La sondaj au răspuns 4,6 milioane de persoane, dintre care 84% s-au declarat în favoarea renunţării la modificarea orei. Sondajul a fost, însă, criticat, întrucât 70% dintre respondenţi au fost cetăţeni germani.

Trecerea la ora de vară a fost introdusă în timpul Primului Război Mondial în scopul economisirii energiei, scrie Mediafax.

Comentarii Facebook