Viorica Dăncilă a dat-o afară pe Anca Alexandrescu ”umbra lui Dragnea”, care i-ar fi sabotat discursurile


Consilierul de imagine al Vioricăi Dăncilă, Anca Alexandrescu, fiica fostului jurnalist Horia Alexandrescu, a fost demisă din funcția onorifică pe care o deținea pe lângă șeful Guvernului, conform unor surse din conducerea PSD.

Anca Alexandrescu a fost detașată la Guvern în februarie 2018 de la Camera Deputaților, unde era încadrată pe postul de consilier al președintelui acestei instituții, Liviu Dragnea. 

Nu este niciun conflict între mine și liderul PSD. După cum știți am fost și la Iași și Botoșani împreună. Suntem în campanie electorală și cred că este bine să avem o bună cuminicare de la partid. De la Guvern trimitem toate actele care ni se cer. Am spus că se ocupă de comunicarea de la partid pentru că suntem în campanie electorală, iar eu consider că în campanie trebuie să avem o comunicare cât mai bună”, a spus Viorica Dăncilă, conform Digi 24.

Anca Alexandrescu a fost în ultimul an în permanență în preajma premierului, la ședințele de partid, la vizitele în străinătate, la întâlnirile cu presa. Plecarea ei din corpul consilierilor premierului vine în contextul răcirii relațiilor dintre Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea, ca urmare a refuzului premierului de adopta ordonanțele de urgență pe teme de justiție, având în vedere că Anca Alexandrescu este percepută în PSD ca unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai lui Liviu Dragnea, fiind supranumită în partid ”umbra lui Dragnea”. 

Atitudinea agresivă a Ancăi Alexandrescu au deranjat-o pe Viorica Dăncilă, neconflictuală de felul său. ”Anca este una dintre cele mai rele persoane pe care le-am întâlnit în viaţă“, s-ar fi plâns Viorica Dăncilă unor apropiaţi din Guvern. De asemenea, premierul o suspectează pe Anca Alexandrescu că i-ar fi inserat în mod intenţionat greşeli în discursuri tocmai pentru a-i distruge imaginea, astfel încât să nu devină o ameninţare pentru Liviu Dragnea, a scris ziarul Adevărul în urmă cu două săptămâni.

Anca Alexandrescu figurează pe site-ul Romaero ca membru al Consiliului de Administrație, începând cu data de 4 aprilie a acestui an. 

anca-alexandrescu-_dragnea.png

Comentarii Facebook