Vineri 29 Mai

Sistemul RO-ALERT introduce noi reguli, după tornada din Călărași. Va anunța și fenomenele meteorologice


Sistemul Ro-Alert anunță că își schimbă regulile, după ce zilele trecute o tornadă ce a apărut în Călărați a luat prin surprindere autoritățile.

Astfel, de acul sistemul de alerte va trimite avertismente și privind fenomenele meteorologice periculoase.

"RO Alert e un sistem nou implementat. Există lucruri de perfectat legislativ. Avem ordonanța în curs de avizare. Noi nu am așteptat legislația să fie emisă. Ce am stabilit este un număr de situații, precum vijeliile cu risc major de a se transforma în cod roșu, sau să aibă impact major, căderi de grindină de dimensiuni mare, alte sisteme care ne informează și noi putem emite mesaje RO ALERT în zona respectivă. Instalarea unui hotline, un telefon dedicat între dispecerul de la centrul național de prognoza meteo și IGSU. Legislația trebuie să fie modificată, în relație și cu RO Alert, și cu aplicația DSU, numai că măsurile pe care le luăm nu vor aștepta modificarea legislației", a declarat, joi, Raed Arafat, potrivit realitatea.net.

În data de 30 aprilie un autocar cu 39 de persoane a fost luat pe sus de o tornadă, apoi s-a răsturnat, pe autostrada A2, în zona localității Drajna, județul Călărași. Comentarii Facebook