VIDEO. România eșuată. Un copil de clasa a III-a își terorizează colegii, conducerea școlii nu face nimic, protest al părinților din cauza agresorului


Mai mulți părinți din Târgoviște au organizat un protest la Școala Coresi Târgoviște din cauza problemelor provocate de „copilul teroare”. Elevul a lovit un coleg, iar anul trecut a alergat alt elev cu o foarfecă și este cunoscut din cauza problemelor disciplinare pe care le are față de toată lumea.

Situație îngrijorătoare la Școala Gimnazială Nr. 5 Coresi din Târgoviște: un elev de clasa a III-a, cunoscut pentru abaterile disciplinare grave la adresa colegilor și cadrelor didactice, nu se oprește din a intra în belele. Anul trecut a alergat un coleg cu o foarfecă, iar acum a lovit alt elev. Abaterile nu se opresc aici, deoarece copilul îi terorizează și pe profesori.

Astăzi – 21 februarie 2023, peste 100 de părinți și bunici s-au adunat în fața unității de învățământ, unde au protestat pașnic și au cerut măsuri concrete, pentru a-și ști copiii în siguranță la școală. Pur și simplu, oamenii nu înțeleg de ce demersurile despre care li s-a tot vorbit de luni de zile, de ce plângerile pe care le-au formulat chiar și la Poliție nu au avut niciun rezultat. Cu toții întrebau ce se mai așteaptă. Cumva să ajungă un copil în spital, cu răni grave, sau, Doamne ferește, să se întâmple o tragedie?

Directorul Școlii Coresi și cele trei inspectoare venite să cerceteze situația de ieri au ieșit să discute cu părinții care protestau. Le-au vorbit acestora despre măsurile luate până acum, însemnând mustrări scrise și scăderea notei la purtare. Insuficient! Ba chiar am reținut că, după fiecare în parte, elevul în cauză devine mai agresiv. Într-un cor, părinții au cerut să fie exmatriculat, altfel nu-și mai aduc ei copiii la școală și cadrele didactice n-au decât să țină cursuri doar cu el! Directorul Georgeta Gogeanu le-a explicat că legea interzice exmatricularea și că plângerile penale formulate au fost casate întrucât este vorba despre un minor.

S-a cerut, de asemenea, efectuarea unei expertize psihiatrice. Există una, li s-a răspuns! Certificată de Colegiul Psihologilor. Reiese că băiatul respectiv nu are nicio problemă de sănătate. Să fie contestată – au solicitat părinții copiilor bătuți. Din nou, apar diverse piedici puse de legislație. Școala a angajat un avocat. Și, totuși, nu este suficient, tatăl băiatului este angajat al Instituției Prefectului din județ. 

Conform prevederilor Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, în baza sesizărilor primite, cazul copilului a fost evaluat de specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, la domiciliu, în prezența reprezentantului legal, constatându-se faptul că minorul nu se afla într-o situație de abuz, neglijare sau exploatare alături de părinți, astfel încât nu s-a impus instituirea unei măsuri de protecție specială, notează incomod-media.ro

Comentarii Facebook