Condamnat la închisoare pentru că a sunat de peste 7.000 de ori la serviciile de urgență


Un pensionar care a sunat de peste 7.000 de ori la serviciile de urgență și le-a vorbit urât operatorilor a fost condamnat la închisoare, în Anglia.

Roger Jackson, de 77 de ani, a petrecut peste 400 de ore, începând cu septembrie 2020 și până anul trecut, în apeluri telefonice cu Poliția Sussex și Serviciul de Ambulanță al Coastei de Sud-Est. El a pledat vinovat în fața instanței de judecată și a fost condamnat la 39 de luni de închisoare, potrivit The Independent.

Într-una din convorbirile cu poliția din Sussex, Jackson le-a spus ofițerilor: „Lasă oamenii să moară ca muștele. Sunt prea mulți oameni

Sarah-Louise Gliddon, care coordonează apelurile de urgență pentru poliția din Sussex, a spus că acțiunile lui Jackson au blocat apelurile oamenilor care au avut într-adevăr nevoie de ajutor. „Jackson a fost un apelant persistent mult timp și a primit mai multe avertismente până la arestarea lui de anul trecut, din cauza volumului mare de apeluri pe care le făcea atât către poliție, cât și către ambulanță”, a spus ea.

Volumul și frecvența apelurilor lui Jackson au afectat capacitatea centrului de a oferi sprijin oamenilor care aveau cu adevărat nevoie de asistență sau intervenția poliției, pentru că linia era blocată”, a mai declarat Sarah-Louise Gliddon.

Jackson, din Horsham, West Sussex, a sunat de 3.976 de ori la ambulanță. Nathan Daxner, paramedic, a spus că apelurile false pot pune vieți în pericol, distragând atenția de la persoanele care au nevoie de ajutor. „Jackson a expus personalul centrului nostru de apeluri la abuzuri verbale zilnic, în mod repetat, iar impactul acțiunilor sale nu trebuie subestimat”.


Comentarii Facebook