VIDEO - Putin la căpătâiul „prietenului” său, Vladimir Jirinovski, politicianul ultranaţionalist care a amenințat Moldova „cu o baie de sânge”


Vladimir Jirinovski un politician rus de extrema-dreaptă, a murit la vârsta de 75 de ani după o „boală gravă și prelungită”, referindu-se la COVID-19, a declarat miercuri, 6 aprilie, președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin. Vineri, 8 aprilie, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a participat  la înmormântarea politicianul rus, aducându-i un ultim omagiu celui care în trecut a amenințat Republica Moldova cu un conflict care se va termina „într-o baie de sânge”.

Vladimir Jirinovski, liderul istoric al Partidului Liberal Democrat din Rusia, ultranaţionalist, a murit miercuri după „o boala lungă şi dureroasă”, a precizat Volodin pe contul său Telegram. El fusese internat la începutul lunii februarie cu coronavirus şi starea sa a fost descrisă ca fiind gravă, cu pneumonie dublă care i-a compromis până la 75% din plămâni. Politicianul extrem de controversat, renumit pentru scandalurile în care a fost implicat, afirmase la sfârșitul anului trecut că s-a vaccinat de opt ori împotriva COVID-19. 

Vladimir Putin la sicriul lui Vladimir Jirinovski

Cine a fost Vladimir Jirinovski

Vladimir Jirinovski a candidat în aproape toate alegerile prezidenţiale din Rusia modernă, iar partidul a fost reprezerntat mereu în instanţe locale şi naţionale, în care joacă rolul opozantului gălăgios, dar nu rebel. Ultima sa apariție controversată a avut loc pe 27 decembrie, când a prezis că 2022 „nu va fi un an paşnic, va fi anul în care Rusia va redeveni o putere” şi a îndemnat „să aşteptăm 22 februarie”, potrivit Daily Mail.

O coincidenţă calendaristică sau nu, Vladimir Putin a recunoscut la 21 februarie independenţa separatiştilor proruşi din Donbas, în estul Ucranei, după care trupele ruse invadau Ucraina trei zile mai târziu.


Comentarii Facebook