Povestea lunetistului danez care a eliminat aproape 100 de militari ruși în Ucraina


Jonas, un danez care s-a oferit voluntar în Ucraina, afirmă într-un interviu pentru TV 2, din Danemarca, că a reușit sa elimine aproape 100 de militari ruși.

”Jonas” nu este numele sau real al soldatului, dar, întrucât se află în Ucraina și are nevoie de protecție.

El spune că a fost pe linia frontului, la periferia orașului Mariupol din sud-estul Ucrainei. ”Adevărul este ca ne luptăm pentru fiecare centimetru. Adevărul este că pierdem sânge și vieți. Dar rușii sunt cei care varsă cel mai mult sânge în această situatie”, spune Jonas.

Lunetistul a mărturisit că războiul este dur, o luptă pentru supraviețuire: ”Am făcut tot ce am putut. Sa spunem asa”. El spune ca a ucis un număr mare de soldați ruși: ”Dar dati-mi o saptamana și sa vedem dacă nu ajungem la un număr cu trei cifre”.

Jonas își amintește în mod special întâlnirea cu un soldat rus, în varsta de doar 18 ani, care i-a spus ca acasă, în Rusia, lucra ca programator de calculatoare și care i-a spus clar ca nu-si dorea deloc sa fie în Ucraina: ”Nu pot sa va spun ce mi-a spus, dar in dimineața următoare a fost îngropat. Aceste lucruri te urmăresc”, spune Jonas.

Războiul este unul dur, iar Jonas a spus că trebuie să fie puternic pentru a rezista. Mirosul de la Mariupol, oraș atacat de ruși de câteva săptămâni, este greu de uitat, fiind compus din reziduuri de rachete arse combinat cu mirosul de carne in putrefactie.

Sunt cadavre peste tot acolo jos. Cred ca și eu mă pricep sa tin emoțiile in afara acestui subiect, dar avem povesti despre oameni care isi mananca animalele de companie pentru a supraviețui, iar asta m-a afectat”, spune Jonas.

Într-o filmare realizata marți, saptamana aceasta, el se deplaseaza pe un camp împreună cu alți soldați din armata ucraineană. În mijlocul câmpului, o masina sta abandonată. Mașina este ciuruită de gloanțe, iar geamurile sunt sparte. În interiorul și în exteriorul mașinii sunt abandonate bunurile civililor care se aflau în mașina și care au încercat sa scape de un atac. Printre altele, exista mai multe piese de îmbrăcăminte pentru copii.

Întreaga familie a fost pur si simplu distrusa. Este oribil. Cine naiba face asa ceva?”, spune Jonas.

El vede atacul asupra Ucrainei ca un atac asupra întregii Europe.

Cand am plecat, i-am spus tatălui meu, iar el a fost atât de fericit să audă asta. Plânsese când se uitase la știrile de la televizor. Așa ca nu a existat niciun moment în care să spună că nu crede că nu ar trebui să o fac”, a arătat lunetistul.

Comentarii Facebook