FOTO - Tragedie într-un alt oraș ucrainean! Volodimir Zelenski: În Borodeanka situația este mai rea decât în Bucha


Președintele Ucrainei, Volodomir Zelenski, a declarat că situația din orașul Borodeanka este „mult mult mai gravă” față de cea din orașul măcelărit, Bucha, unde masacrul comis de trupele ruse a fost condamnat de întreaga lume.

Lucrările de demontare a resturilor din Borodeanka au început... Acolo este mult mai rău”,a transmis Zelenski. Președintele ucrainean nu a oferit în schimb alte detalii sau dovezi care să incrimineze Rusia și să demonstreze că trupele lui Putin ar fi responsabile pentru moartea civililor din oraș care se află la aproximativ 25 km de Bucha.

borodeanka 1.jpg

Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a declarat că 26 de cadavre au fost găsite sub două clădiri dărâmate din Borodeanka. Ea nu a spus dacă autoritățile au stabilit cauza morții, dar a acuzat trupele ruse că au efectuat lovituri aeriene asupra orașului, notează The Guardian.

borodeanka 4.jpg

În Borodeanka este cel mai rău în ceea ce privește distrugerea și în ceea ce privește incertitudinea cu privire la (numărul victimelor)”, a mai spus aceasta.

De asemenea, oficialii cred că peste 300 de oameni au fost uciși de forțele ruse în Bucha, la 35 km nord-vest de capitala Kiev, iar aproximativ 50 dintre ei au fost executați. Moscova a negat că a vizat civili și spune că imaginile cu cadavrele din Bucha au fost înscenate de guvernul ucrainean pentru a justifica mai multe sancțiuni împotriva Moscovei șia deraia negocierile de pace.

borodeanka 3.jpg

Sursa Foto: The Guardian 


Comentarii Facebook