Ungaria întoarce spatele Ucrainei și e de partea Rusiei, pentru că respectă drepturile minorității maghiare


Ungaria nu susține Ucraina în fața Rusiei, pentru că nu sprijină drepturile minorităților maghiare din Ucraina. 

Ungaria va sprijini Ucraina numai dacă Kievul va acorda drepturi etnicilor maghiari, a declarat miercuri ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, scrie agenţia EFE, citată de Agerpres. 

Dacă ucrainenii nu renunţă la aceste politici, posibilităţile guvernului ungar de a sprijini Ucraina, inclusiv în actualul conflict, sunt puternic limitate, a explicat şeful diplomaţiei ungare într-o declaraţie acordată cotidianului Magyarnemzet.

Ungaria spune că maghiarii sunt hărțuiți în Ucraina

Etnicii maghiari din Ucraina nu au drepturi și sunt hărțuiți fizic, în unele cazuri, a spus Szijjarto.

La o reuniune cu omologii săi din statele membre NATO desfăşurată la începutul lunii, el calificase de asemenea 'inacceptabil' faptul că guvernul de la Kiev foloseşte provocările din estul Ucrainei drept scuză pentru a continua să restrângă drepturile minorităţilor naţionale, inclusiv ale etnicilor maghiari din Transcarpatia.

Rusia, în schimb, îi respectă pe maghiari

Oficialul a declarat pentru Magyarnemzet că relația dintre Ungaria și Rusia este pragmatică și se bazează pe respect reciproc.

Premierul ungar Viktor Orban are programată pentru 1 februarie o întrevedere la Moscova cu preşedintele Vladimir Putin. Opoziţia ungară i-a cerut să-şi anuleze această vizită, considerând-o dăunătoare intereselor naţionale ale Ungariei în situaţia actuală. 

Comentarii Facebook