SCANDAL la Bruxelles. Un europarlamentar bulgar a făcut salutul nazist în plenul Parlamentului European


Un europarlamentar naționalist din Bulgaria a făcut salutul nazist în plenul Parlamentului European de la Strasbourg miercuri, 16 februarie. Acesta a stârnit indignare după ce a luat cuvântul în timpul unei dezbateri despre statul de drept în Polonia și Ungaria. 

Europarlamentarul bulgar, Angel Dzhambazki, din grupul eurosceptic ECR,  a ridicat brațul drept pentru câteva secunde înainte de a pleca din sală, urcând scările care duceau la ieșirea din sală. 

Nu vă vom permite niciodată să ne spuneți ce să spunem și ce să facem. Trăiască Bulgaria, Ungaria, Orban Fidesz și Europa statelor naționale”, a declarat anterior în parlament reprezentantul partidului naționalist bulgar VMRO, potrivit Euractiv.

Vicepreședintele Parlamentului European, Pina Picierno, care a condus dezbaterea, a declarat că instituția va „verifica cu ajutorul camerelor de filmat ce s-a întâmplat în acel moment, pentru a vedea dacă există sau  nu un salut fascist”.

Noi nu permitemîn niciun caz gesturi și simboluri fasciste. Dacă s-a făcut acest lucr, este extrem de grav și se vor lua sancșiuni”, a mai declarat aceasta. 

Pe lângă acest gest revoltător, europarlamentarul a rămas în vizorul mass-mediei din Bulgaria pentru că a fost prins conducând în stare avansată de ebrietate, dar și pentru că a încercat să se îmbarce într-un avion spre Bruxelles având asupra sa un pistol încărcat. Ulterior, el a explicat că a uitat să lase arma acasă înainte de plecarea spre Bruxelles, conform unui articol Mediafax. 


Comentarii Facebook