Rușii le-au ras în cap pe femeile ucrainene luate prizoniere, în semn de umilință


15 femei care se numărau printre cei 86 de soldați ucraineni luați ostatici și eliberați apoi într-un schimb de prizonieri, au fost rase în cap cu forța de militarii ruși, a dezvăluit duminică Dmytro Lubinets, șeful Comisiei pentru Drepturile Omului din parlamentul Ucrainei, citat de Kyiv Independent.

Oficialul ucrainean care a publicat imaginile a comparat tratamentul aplicat ucrainencelor din armată cu practicile naziștilor.

Ne-am întors – 86 de soldați prizonieri, inclusiv 15 femei. Au fost rase în cap în mod violent… În semn de umilință, aroganță și dispreț. Astfel de atrocități au fost comise de fasciști în lagărele de concentrare, care au gazat prizonierii și apoi le-au folosit părul”, a scris Dmytro Lubinets, pe pagina sa de Facebook.

Deci cu ce diferă acțiunile ocupanților ruși de fasciști? Cu nimic! Sunt și mai răi, wow!”, a subliniat parlamentarul ucrainean.

În Irpin, rușii au împușcat fete și femei, iar apoi le-au călcat cu tancurile! Gândiți-vă la asta! Ăștia nu sunt oameni, nici măcar animale nu sunt! Aceasta este o oroare… Sunt sigur că vom afla și mai multe despre crimele împotriva militarilor și civililor ucraineni. Toate acestea vor deveni dovezi la Tribunalul de la Haga”, a mai scris Dmytro Lubinets, făcând referire la atrocitățile descoperite în zonele din apropierea Kievului, după retragerea forțelor ruse, notează libertatea.ro. 

Comentarii Facebook