Miercuri 24 Aprilie

Paradă pro-Rusia în inima Germaniei. Pancarte și steaguri pentru susținerea criminalilor de război


În urma apariției numeroaselor relatări despre masacrul de la Bucha, Ucraina, în presa internațională, un protest pro-rus a fost organizat în inima Germaniei. Câteva sute de persoane au defilat la Berlin în mașini, arborând drapelul Rusiei, într-o aparentă mișcare de solidaritate, în contextul condamnărilor internaționale după ultimele dovezi ale masacrelor comise de soldații Moscovei la Bucha și Irpin.

Evenimentul a avut loc duminică și a atras circa 900 de participanți, conform relatărilor presei. Potrivit poliției din Berlin, acțiunea s-a desfășurat sub lozinca „Fără propagandă în școală – protecție pentru vorbitorii de limbă rusă, fără discriminare", notează Antena 3

Cotidianul Bild a scris că marșul motorizat a fost organizat de o persoană fizică, al cărei nume nu a fost menționat. În afara steagurilor rusești, participanții au arborat pancarte cu mesajul "Nu-i mai urâți pe ruși!", potrivit sursei citate.

Jurnalista de origine belarusă Hanna Liubakova a distribuit pe Twitter imagini de la parată, cu următorul comentariu:

O paradă enormă de mașini cu steaguri rusești, cele mai multe dintre ele, la Berlin, în Germania. Se pare că parada în sprijinul Rusiei a adunat 5.000 de mașini. Ei nu se pot plânge că presa ar fi blocată în Germania. Au acces la informații și pot vedea ce au făcut rușii în Bucha.

rusia.jpeg


Investigatorii ucraineni au anunțat că au găsit 410 cadavre în orașele din apropierea Kievului. Cadavrele au fost recuperate de pe teritoriile din regiunea Kiev recucerite de forțele ucrainene, de la Bucha la Gostomel și Irpin.

Comentarii Facebook