Reacția tânărului care putea provoca o tragedie, după ce a dat cu spray lacrimogen în club și a creat busculadă la ieșire: „Eu doar m-am apărat”


Tragedia de la Colectiv s-ar fi putut repeta oricând, spun anchetatorii care încearcă să afle cum a fost posibil ca sute de tineri să se calce în picioare într-o busculadă creată de un tânăr inconștient la un concert din capitală. 

Vezi și: VIDEO - Panică într-un club. În jur de 300 de tineri s-au călcat în picioare pentru a-şi salva viaţa. „A fost ca la Colectiv, era să murim”

Primele concluzii ale anchetatorilor arată că localul nu avea multe autorizații, avea o singură ieșire, dar găzduia un eveniment cu o mie de oameni. Între timp, tânărul care a dat cu spray cu piper în club spune că a recurs la acest gest pentru a se apăra. 

Apriximativ 300 de tineri, majoritatea liceeni, erau în club când s-a declanșat haosul, panica a fost provocată de un tânăr care a pulverizat spray lacrimogen în hala unde avea loc un concert trapp. Băiatul a fost găsit de polițiști și dus la secție pentru audieri, explicația acestuia a fost halucinantă.

Întrebat de ce a recurs la acest gest, tânărul a răspuns că voia să se simtă în siguranță, să se apere, „Ca să mă apar. Să vină cataroaie, ploaie de pumni pe tine, o ploaie de pumni, efectiv, și tu să nu faci nimic? Normal că m-am apărat. Am intrat pe scenă și s-a luat de mine, da”, a spus acesta.

tanar cu spray in club.PNG

Tinerii s-au călcat în picioare pentru a ieși din club

Majoritatea adolescenților care au luat parte la incident spun că cele momente s-au gândit la tragedia din Colectiv. Imaginile surprinse în club stau mărturie: un covor de adidași și teneși pierduți. 

Eu doar m-am apărat”, a fost răspunsul făptașului după ce a fost întrebat dacă s-a gândit că acțiunile lui pot duce la consecințe dramatice. După ce un reporter Observator.ro a comparat incidentul creat de el cu tragedia de la Colectiv, tânărul s-a aprins și a răspuns tăios „Nu, hai te rog, nu. Este o prostie asta cu Colectivul, nu comparați. Nu comparați”.

La audieri a fost chemat şi administratorul halei unde a avut loc concertul

Hala în care a avut loc incidentul, aflată în fostul combinat al fondului plastic din sectorul 1, a fost verificată metru cu metru. Anchetatorii au descoperit deja multe nereguli. Hala nu are autorizaţie de securitate la incendiu pentru organizarea concertelor. Dimpotrivă, spun pompierii, spaţiul a fost declarat ca având altă utilitate, iar în momentul incidentului, în interior, se aflau cu mult peste numărul de persoane admis de lege.

Zece tineri au avut nevoie de îngrijiri medicale după incidentul din club. 


Comentarii Facebook