VIDEO - Panică într-un club. În jur de 300 de tineri s-au călcat în picioare pentru a-şi salva viaţa. „A fost ca la Colectiv, era să murim”


În jur de 300 de tineri care petreceau într-un club din București au trecut prin clipe de groază. Speriați că ar putea trăi un nou „Colectiv”, tinerii s-au călcat în picioare ca să iasă din localul în care petreceau, după ce un bărbat ar fi dat cu spray lacrimogen spre mulțime. Singura ușă de ieșire a clubului s-a dovedit a fi mult prea mică pentru carambolul creat  de tineri. Nouă tineri au avut nevoie de îngrijire medicale, iar poliția a deschis o anchetă și trebuie să stabilească acum dacă localul avea toate avizele pentru funcționare. 

Distracția a 300 de tineri care dansau într-un club din capitală s-a terminat brusc în momentul în care, în mijlocul petrecerii, cineva a început să dea cu spray cu piper înspre mulțimea adunată în fața scenei. Adolescenții au început să alerge haotic căutând ieșirea și țipând. Din acel punct, situația a luat o întorsătură sinistră care ar fi putut duce la o tragedie asemănătoare cu cea petrecută la Colectiv.

„Au omorât-o pe aia, au călcat-o în picioare! Trebuie să iasă toată lumea!”

Momentele în care tinerii se îmbulzesc la ieșire din club au fost oribile, chiar ei relatează cum, pentru câteva clipe, s-au simțit ca într-o capcană a morții. De frică, adolescenții au început să se calce în picioare pentru a răzbi lupta înspre ieșire. O tânără povestește cum a fost strivită de podea și pentru câteva secunde nu a reușit să se mai miște. „Am fost călcată pe mâini, pe cap, pe corp”, relatează tânăra, potrivit Observator.ro. 

S-au urcat unii  pe alţii.  S-a auzit numai: Bă, fugiţi! Se dă cu gaze! Era o fată în faţa mea pe care o trăgeau nişte băieţi. Era leşinată. Am tot strigat la ei că au omorât-o pe aia, au călcat-o efectiv în picioare! Trebuie să iasă toată luema! Un prieten era tăiat la picior”, a declarat un martor. 

Bodyguarzii au dublat panica din club 

Bodyguarzii ne împingeau înapoi. Aproape picam pe spate. Cei de la intrare ne împingeau în Ne-am strecurat printre ei, pe sub mâinile lor. ieşeau pe genunchi, pe burtă. Strigam să ne lase să ieşim afară”, spune un  tânăr. 

Clubul în care a avut loc concertul se află în halele fostului combinat al fondului plastic din sectorul unu. Nu ar fi avut suficiente căi de evacuare, acuză tineriii care spun că misiunea de a scăpa de acolo a fost cu atât mai grea. „O singură intrare şi ieşire. Pe unde intram, pe acolo şi ieşeam. Nu am văzut altă uşă”, a mai spus un băiat. 

Un bărbat a pulverizat spray lacrimogen în mulţime

A fost ca la colectiv, era să murim”, a scris unul dintre tineri pe reţelele de socializare. Cu toate astea, poliţiştii verifică acum doar cine este cel care a folosit sprayul care a declanşat panica.

O singură persoană a depus plângere până acum. O tânără care a ajuns la spital după ce a inhalat gazul lacrimogen Poliţiştii vor verifica acum cum s-a desfăşurat concertul. dacă organizatorii au luat toate măsurile necesare, a.i nimeni să nu fie rănit. dacă existau suficient eieşiri de urgenţe, dar şi dacă este adevărata acuzaţia că bodyguarzii i-ar fi impiedicat pe tineri să iasă.

Se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de portul sau utilizarea fără drept de obiecte periculoase”, a declarat purtătorul de a poliției din capitală.

Tinerii care au trecut printr o noapte de coşmar reclamă faptul că tragedia din Colectiv se poate repeta oricând. Cu atât mai mult cu cât la aproape şapte ani de la nenorocirea în care 65 de tineri şi-au pierdut viaţa, vinovaţii sunt încă în libertate.


Comentarii Facebook