Miercuri 6 Iulie

Un bărbat din Ucraina a urmărit mișcările trupelor ruse în țară, după ce soldații i-au furat airpod-urile


Un cetățean ucrainean a reușit să urmărească redistribuirea trupelor ruse în estul țării, după ce ocupanții i-au furat o pereche de căști fără fir, pe care a reușit să le localizeze cu ajutorul unei aplicații. Au existat numeroase rapoarte conform cărora trupele ruse au jefuit bunuri valoroase din casele ucrainene. Experții au spus că este un semn al dezorganizării și lipsei de disciplină a forțelor invadatoare, însă există șansa ca aceștia să fi primit un asemenea ordin și de la oficiali.

Vitaliy Semenets a folosit funcția „Find my”, disponibilă pe produsele Apple, pentru a urmări traseul AirPod-urior furate prin tehnologia Bluetooth. Căștile au fost furate chiar din casa bărbatului, situată în localitatea Hostomel, la 17 mile de Kiev, spre începutul invaziei, când forțele ruse încercau să cucerească capitala, scrie Antena 3.

Datorită tehnologiei, știu unde sunt AirPod-urile mele acum. A a fost jefuit de ruși din casa mea din Hostomel”, a spus el, potrivit The Times.

În timp ce soldații dictatorului de la Moscova s-au grăbit să se retragă de la Kiev luna aceasta, Semenets a urmărit dispozitivele în timp ce treceau granița în Belarus, ajungând în cele din urmă în apropierea orașului Gomel. Săptămâna trecută, AirPod-urile au ajuns la Belgorod, un oraș din Rusia în care președintele Putin își adună trupele pentru un asalt asupra Donbasului, notează sursa citată.

Într-un oficiu poștal din Belarus se împachetează lucrurile furate din Ucraine pentru a fi trimise familiilor ruse

Semenets a postat actualizări ale călătoriei AirPods pe pagina sa de Instagram, chiar dacă este puțin probabil să le recupereze. Aplicația „Find my” poate urmări dispozitivele dacă acestea se conectează la internet sau dacă se apropie suficient de alte dispozitive pentru a se conecta prin Bluetooth.

Imaginile camerelor de supraveghere publicate la începutul acestei luni au arătat trupe rusești într-un oficiu poștal din Belarus împachetând mașini de spălat, laptopuri și scutere electrice pentru a le trimite familiilor acasă la Moscova, Omsk, Ulyanovsk și Novosibirsk. În total, două tone de mărfuri ar fi fost expediate.

Comentarii Facebook