Un oficial din Ucraina descrie interogatoriul inuman al răpitorilor ruși: „Am înţeles că viaţa civililor valorează zero pentru ei"


Un primar din Ucraina a descris orele de interogatoriu „dur" atunci când a fost reținut timp de aproape o săptămână de către forțele ruse, luna trecută, și a declarat că a apelat la ajutorul Papei pentru a opri războiul care a distrus zone întinse din orașul său din sudul Ucrainei, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Au fost șase zile periculoase pentru că am înțeles că pentru ruși viața mea și a civililor valorează zero", a declarat la Roma Ivan Fedorov, primarul orașului Melitopol, care se află acum sub control rusesc, la o lună după ce a fost eliberat. Ucraina a declarat că Fedorov a fost răpit pe 11 martie, după ce forțele ruse au cucerit Melitopol, care se află la vest de orașul asediat Mariupol, în regiunea sudică pe care Rusia încearcă să o controleze. Kievul a anunțat eliberarea lui Fedorov în cadrul unui schimb de prizonieri la 16 martie.

Descriind detenția sa de către forțele rusești în departamentul de poliție din Melitopol, Fedorov a declarat într-un interviu: „Au venit la mine, noaptea, cinci sau șapte soldați și am vorbit timp de aproximativ patru sau cinci ore, un dialog dur". 

Au vrut să dea un exemplu cu mine despre ce se va întâmpla dacă nu vom fi de acord cu ceea ce vor rușii", a declarat primarul pentru Reuters și ziarul italian Il Messaggero, spunând că s-a confruntat cu tortură „psihologică", dar nu fizică.

Soldații ruși au presupus că vor fi bine primiți, dar nu a fost așa... și de aceea rușii au fost foarte, foarte furioși", a spus el. „Nu există mâncare în orașul meu. Nu există nicio farmacie. Jumătate din orașul meu este distrus. Mai mult de 200 de persoane au fost răpite. Nu este sigur să te plimbi pe străzi", a spus el.

Comentarii Facebook