Vineri 22 Ianuarie

Raed Arafat explică modificările aduse stării de alertă


Guvernul s-a reunit, marți dimineață, pentru a completa hotărârea privind starea de alertă, după intrarea în vigoare a legii carantinei.

Secretarul de stat Raed Rafat, șeful DSU, a eplicat pe scurt Hotărârea 36 a CNSU.

Se certifică pandemia de Covid-19

Se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc din țările cu risc epidemiologic ridicat. Criteriul de risc: rata de cazuri noi la 100000 de locuitori în ultimele 14 zile mai mare decât cea din România.

Lista țărilor respective se revizuiește săptămânal de INSP.

Sunt exceptate următoarele categorii de persoane care nu prezintă simptome de Covid-19: șoferii de tiruri, șoferii de microbuze și autocare, membrii Parlamentului European, ai instituțiilor internaționale, piloții de aeronave și personalul navigant, personalul navigant maritim și fluvial, lucrătorii în domeniul feroviar, lucrătorii transfrontalieri, membrii corpului diplomatic, posesorii de pașapoarte diplomatice și de serviciu și membrii familiilor acestora, studenții români care au examene sau care încep studiile, membrii delegațiilor sportive internaționale care participă la competiții sportive.

Se instituie măsura carantinării pentru persoanele care au intrat în contact cu persoane infectate, prin decizia DSP.

Pentru naștere, căsătorie, deces, tratament medicale, preschimbare documente de identitate șamd poate fi analizată suspendarea temporară a măsurii de carantină”, a explicat Raed Arafat în ședința de Guvern, conform reașitatea.net.


.

Comentarii Facebook