PNL dorește să renunțe la sistemul de canalizare și să treacă la fosele septice pentru 20-30 de case: ”Mâine vom construi acum”


PNL vrea să modifice programul de construire a rețelei de canalizare în mediul rural și să facă fose septice pentru grupuri 20-30 de gospodării.

În mediul rural tot mai puțină lume se racordează la rețeaua de canalizare din cauza prețurilor mari la branșamente. Există o discuție la nivelul PNL pentru o subdiviziune pe fose septice a programului de introducere a canalizării. În zonele rurale unde populația scade, prețul foselor e mult mai rezonabil. Gândiți-vă că o canalizare costă circa 15-20 miliarde lei vechi, gradul de branșare la rețea e între 30-40% la canalizare, pentru că oamenii refuză din cauza costurilor”, a declarat deputatul PNL Florin Roman, după întâlnirea avută de ministrul dezvoltării, Ion Ștefan, cu parlamentarii PNL.

Acesta a spus că o astfel de investiție s-ar ridica la 50.000 de euro.

Ministrul dezvoltării, Ion Ștefan, a făcut și el o declarație interesantă despre programul de dezvoltare rurală: 

Mâine vom construi acum. Ceea ce am putea putea face mâine facem astăzi. Construim acum mâine. Nu mai așteptăm ani pentru a finanța aceste proiecte în exercițiul financiar 2021-2027. Vom finanța aceste proiecte din lista de rezerve acum. Când vorbim despre toaletele din curtea școlii într-adevăr suntem într-o direcție corectă și bună "Când vorbim de toaletele din curtea şcolii într-adevăr suntem într-o direcţie corectă şi bună. Am avut discuţii cu Ministerul Educaţiei, cu doamna Raluca Turcan. Vom finaliza acest proces de a construi toalete pentru elevi să nu mai fim nevoiţi să mergem iarna în curte. (...) Eu cred că peste 80% din şcolile din România, care au avut această problemă, peste 1.000 de unităţi şcolare, această problemă va fi finalizată în acest an", conform Digi 24.

Comentarii Facebook