Profesorul Streinu-Cercel despre coronavirus: Focarul e un punctişor pe harta Chinei. Riscul să ajungă în România e redus


Managerul Institutului "Matei Balş", Adrian Streinu-Cercel, a declarat că riscul ca în România să ajungă coronavirusul din China este extrem de redus.

Majoritatea sunt forme ușoare – 75%, nu prea ajung să fie depistate clinic. În primele 2-3 zile pacientul dezvoltă pneumonie, dar fără febră, ceea ce schimbă datele privind persoanele care intră în țară.

China e mare, să faceţi specificaţia că acest focar, la nivelul Hubei, cu circa 11 milioane de locuitori, e un punctişor pe harta Chinei. Înseamnă că riscul ca un astfel de caz să ajungă în România e substanţial redus.

Măsurile sunt pentru a putea identifica primii pacienţi. La Institutul ”Matei Balș” pot fi diagnosticați și tratați potențialii pacienți", a declarat Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”. 

Profesorul susține că sunt informații oficiale că sunt 51 de persoane s-au vindecat chiar dacă nu au fost diagnosticaţi, fiind vorba despre forme uşoare ale bolii.

Toate persoanele care intră în țară și vin din China sunt urmărite. Sunt deja câteva cazuri care sunt plasate în observație la domiciliu, inclusiv o persoană din Cluj-Napoca, un student la Academia de Muzică.


Comentarii Facebook