O familie din Ucraina se roagă pentru Putin la mănăstirea de la Sihăstria: „M-am rugat să devină înțelept”


O familie din Ucraina și-a găsit refugiu în mănăstirea de călugări Sihăstria, trăind printre ei până când, într-o zi, se va putea întoarce acasă. Irina a venit din Harkiv împreună cu cea mai bună prietenă, cu copiii lor, și cu soacra.

Sunt sigură că mănăstirea ne-a ales pe noi. Dumnezeu ne-a ales. Dumnezeu ne-a adus aici ca să ne protejeze”, spune Irina, într-un interviu la BBC, citat de Antena 3.

Când îi e foarte greu și foarte dor de casă, Irina merge în mașină, acolo unde au mai rămas din lucrurile soțului ei, lucruri ce îi amintesc de casă.

Uneori vin aici (în mașină - n.r.) doar ca să miros. E mirosul soțului meu, mirosul casei mele”, spune Irina.

Irina, copiii, prietena și soacra sa se roagă în mănăstirea Sihăstria alături de toți cei care vin în biserică. Se roagă pentru Ucraina și pentru terminarea războiului.

Ne rugăm pentru Ucraina, ne rugăm pentru familiile noastre, pentru soții noștri. Doar aici, la mănăstire, am încetat să urăsc. Duminica trecută chiar m-am rugat pentru Putin. M-am rugat să devină înțelept. Îmi doresc să înceteze să ne omoare copiii în Ucraina”, a precizat Irina. Speranța e cea care o face să meargă mai departe în fiecare zi.

Comentarii Facebook