O crimă petrecută în urmă cu 11 ani , elucidată cu ajutorul aplicației Google Street View


Polițiștii croați au reușit să dezlege misterul unei crime petrecute în urmă cu 11 ani, cu ajutorul imaginilor surprinse de aplicația Google Street View.

Crima s-a petrecut acum 11 ani, într-un cartier de la marginea capitalei croate Zagreb. În urma unei dispute, un bărbat și-a ucis vecina chiar în apartamentul acesteia, i-a ascuns trupul într-un covor și l-a aruncat într-o fântână, la casa lui de vacanță din afara orașului. Omul a astupat apoi puțul cu pietre și pământ și a mutat partea superioară a fântanii în altă parte a curții. A scăpat cu bine de ancheta poliției, iar cazul a rămas cu autor necunoscut până de curând.

În urmă cu doi ani, îl cercetam pe suspect într-un alt dosar și ne-am gândit că poate el era ucigașul”, a declarat un polițist care s-a ocupat de caz. Omul falsificase niște acte și trecuse apartamentul victimei pe numele său. În timpul investigației, polițiștii au conturat o nouă ipoteză cu ajutorul tehnologiei, notează Știrile ProTv.

Polițiștii, ajutați de Google Street View în rezolvarea crimei

Uitându-ne pe Google Street View, am observat că fântâna era amplasată într-un loc înainte ca victima să dispară. Când am mers la fața locului, am văzut că fântâna nu mai era acolo”, a mai explicat polițistul. 

Pus în fața dovezilor, suspectul principal nu a recunoscut fapta, așa că polițiștii au săpat două zile prin curte și, într-un final, au descoperit cadavrul femeii dispărute. „Poliția suspecta că trupul victimei ar fi putut fi în fântâna acoperită în urmă cu 10 ani”, a mai spus un polițist. 

Bărbatul va rămâne în arest pentru o lună, timp în care achetatorii speră să găsească noi dovezi împotriva lui.

Sursa foto: lifenews.ro

Comentarii Facebook