Miercuri 24 Aprilie

Angajații unor bănci au primit pături pentru a nu îngheța la birou, ca o consecință a măsurilor introduse pentru reducerea consumului de energie


Băncile daneze distribuie pături pentru a ajuta personalul să facă față temperaturilor mai scăzute la birou, ca o consecință a măsurilor introduse pentru  reducerea consumului de energie, scrie Bloomberg.  

Țara nordică limitează încălzirea la 19 grade Celsius în clădirile guvernamentale și a încurajat companiile private să facă la fel, în contextul îngrijorărilor că din cauza crizei energetice europene se va ajunge la întreruperi de curent.  

Aproape toate băncile mari din Danemarca au urmat exemplul și au scăzut temperaturile, potrivit unui sondaj realizat de instituția de presă locală FinansWatch. La Arbejdernes Landsbank, cei 1.800 de angajați au primit pături ca să nu înghețe la birou, a declarat Peter Froulund, purtătorul de cuvânt al instituției, prin telefon.  

A cincea bancă ca mărime din Danemarca, Spar Nord Bank, pune la dispoziția celor 1.600 de angajați din sucursalele sale pături, jachete și cămăși. „Acestea sunt articole pe care le distribuim în mod normal clienților, dar angajații noștri le pot folosi acum dacă doresc”, a spus Neel Rosenberg, purtătorul de cuvânt al instituției.

Sursa foto: eu.usatoday.com

Comentarii Facebook