Ministrul de Interne: „Consumul de droguri la volan riscă să-l egaleze pe cel de alcool”


Ministrul de Interne, Lucian Bode, a venit cu o serie de declarații alarmante la un eveniment despre siguranța rutieră organizat miercuri la Parlament. Potrivit acestuia, tot mai mulţi şoferi sunt prinşi de poliţişti conducând sub influenţa substanţelor interzise, iar „consumul de droguri la volan riscă să-l egaleze pe cel de alcool”. 

În urma controalelor făcute de polițiști în trafic în ultimul weekend, au fost reţinute 112 permise de conducere pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise, fiind constatate aproximativ 170 de infracţiuni prevăzute de legislaţia pentru prevenirea şi combaterea traficului şi consumului de droguri. În doar trei nopţi (17,18 și 19 iunie), în judeţul Constanţa au fost verificați în trafic 3.300 de șoferi, fiind constatate 34 de infracţiuni pentru conducerea sub influenţa substanţelor psihoactive şi 40 pentru conducerea autovehiculelor sub influenţa alcoolului”, a precizat Bode, citat de Hotnews. 

„Este cu adevărat cutremurător ce se întâmplă. Nu vreau să dau un verdict, însă consumul de droguri la volan riscă să-l egaleze pe cel de alcool", a afirmat ministrul de Interne.

Comentarii Facebook