Vineri 9 Decembrie

Autorecenzarea s-a încheiat cu o „surpriză”, două milioane de chestionare au fost invalidate. Cum poți scăpa de amendă


Vești proaste pentru milioane de români, între cele 11 milioane de chestionare completate în etapa de autorecenzare, aproximativ două milioane au fost invalidate. Motivul, au fost completate incorect sau incomplet. Acum oamenii nu ştiu că de fapt figurează ca nerecenzaţi, pentru că platforma nu anunţă acest lucru. Astfel, pot fi amendaţi dacă nu-i primesc pe recenzori acasă.

Cei care au completat chestionarul online şi vor să verifice dacă aceasta a fost înregistrat pot să intre pe site-ul recensamantromania.ro, cel pe care s-au şi autorecenzat. Acolo există o secţiune „Verificare autorecenzarii dupa 7 zile" şi trebuie să introducă CNP-ul. În cazul în care chestionarul a fost completat corect vor primi o dovadă de autorecenzare. În caz contrar, va apărea un mesaj privind neefectuarea autorecenzării, scrie Observator.

Problema este că sunt peste un milion de români care sunt în această situaţie care nu au verificat acest lucru şi nu ştiu că datele lor au fost introduse în baza de date, chiar dacă au primit inclusiv un mail de mulţumire pentru participare. Acesta însă nu confirmă validarea datelor şi vor trebui să aştepte recenzorul acasă. Cei de la Institutul Naţional de Statistică spun că nu există o altă variantă şi recunosc că a existat o scăpare în realizarea platformei, în sensul că aceasta nu ar fi trebuit să permită trimiterea chestionarelor incomplete. Reamintim că recenzorii vor merge din uşă în uşă până în data de 17 iulie şi sunt obligaţi să se întoarcă dacă nu găsesc pe cineva acasă, notează sursa citată. 

Comentarii Facebook