„Măcelarii” din Bucha, decorați de Vladimir Putin. Puşcaşii Motorizaţi au fost premiaţi pentru „eroism, hotărâre şi curaj”


Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a decorat, pentru eroism, brigada care a comis masacrul din orașul ucriainean Bucha. Pușcașii Motorizați au fost premiați astfel pentru „eroism, tenacitate, hotărâre și curaj”. Mai mult de atât, liderul de la Kremlin consideră masacrul ca fiind rezultatul unor acțiuni abile și decisive pentru strategia Rusiei. În plus, soldații ruși „au demonstrat un nivel înalt de profesionalism”, a mai explicat Putin. 

Totuși, Kremlinul nu indicat unde se alfă sau unde au fost dislocate trupele Brigăzii 64 (brigada care s-a ocupat de masacrarea civililor inocenți din Bucha) și nici ce misiuni au mai executat soldații acesteia. Ucraina a acuzat armata rusă și, în special, brigda de pușcași monitorizați că au ucis sute de locuitori din orașul ucrainean, locuitori pe care i-au lăsat să putrezească pe străzi sau i-au aruncat ca pe niște gunoaie în gropi comune”.

Citește și: „Spectacol” absurd și ipocrit. Rusia acuză Ucraina că a fabricat imaginile cu masacrul din Bucha şi cere o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU

Rusia a negat cu vehemență această acuzație și susține că masacrul a fost organizat de autoritățile din Kiev și de mass-media occidentală pentru a păta imaginea Rusiei. Mai grav, rușii spun că masacrul de la Buca ar fi fost comis chiar de trupele ucrainene, tocmai pentru a putea învinovăți Moscova.

Cine sunt soldații ruși din spatele masacrului de la Bucha: o unitate de artilerie din estul Siberiei

Responsabili pentru masacrul care a avut loc în Bucha ar fi unitatea 51460, a 64-a brigadă motorizată a armatei ruse și locotenent-colonelul rus Omurekov Azatbek Asanbekovich, potrivit serviciilor de informaţii militare ucrainene.

Vezi și: FOTO - Au fost publicate poze și informații personale despre o parte din „măcelarii” de la Bucha. Majoritatea au sub 25 de ani

Serviciile de informaţii militare ucrainene au difuzat luni datele personale ale circa 1.600 de soldaţi ruşi care au acţionat în localitatea Bucha din apropiere de Kiev, cu nume, prenume, data naşterii şi gradul militar. Lista corespunde soldaţilor din a 64-a brigadă motorizată a armatei ruse, acuzată de Kiev că este implicată în uciderea a sute civili în oraşul Bucha.


Comentarii Facebook