De ce folosesc rușii steagul Uniunii Sovietice în războiul din Ucraina


Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a explicat de ce trupele rusești folosesc steagului sovietic la invazia din Ucraina.

În țara noastră bannerul Victoriei este un lucru sacru pentru toate generațiile, fără nicio excepție”, a răspuns luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, întrebat de ce sunt folosite simboluri sovietice.

Pentru multe generații și în multe țări, în special în fosta Uniune Sovietică, este și un altar care are o semnificație specială și un sens literal sacru”, a adăugat oficialul rus care se ocupă de comunicarea lui Vladimir Putin. 

Întrebat de ce nu sunt folosite steaguri din perioada imperială de către forțele armate rusești din Ucraina, purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin a fost pus în încurcătură și a declarat că nu are informații despre ”asemenea lucruri”.

Pe multe tancuri și echipamente rusești care participă la invazia din Ucraina apare steagul sovietic, din perioada în care URSS stăpânea teritorii vaste și cuvântul de ordine era dictatura. 

Foto: AustinDavidRoss/twitter

Comentarii Facebook