„Spectacol” absurd și ipocrit. Rusia acuză Ucraina că a fabricat imaginile cu masacrul din Bucha şi cere o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU


Rusia cere o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU care să se pronunţe asupra „provocărilor pline de ură” comise, potrivit Moscovei, de Ucraina la Bucha, unde trupe ruse sunt acuzate de atrocităţi împotriva civililor, relatează AFP, citat de news.ro.

În lumina provocărilor pline ură ale radicalilor la Bucha, Rusia a cerut o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, luni”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter adjunctul ambasadorului rus la ONU Dmitri Polianski. 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a acuzat duminică pe liderii ruşi de „tortură” şi „crime”, în urma descoperirii, la Bucha, în regiunea Kiev, a unor gropi comune şi a sute de cadavre ale unor civili. Moscova dezminte că a ucis civili.

Ministerul rus al Apărării anunţă că imagini cu cadavre pe străzile oraşului sunt „o nouă producţie a regimului de la Kiev pentru presa occidentală”. Un oficial din cadrul Guvernului Statelor Unite a denunţat această solicitare a Rusiei la Consiliului de Securitate al ONU. 

Rusia a recurs la acelaşi scenariu ca în Crimeea şi Alep. Obligată să apere ceea ce nu poate fi apărat (atrocităţile de la Bucha), Rusia cere o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU pentru a stinge indignarea şi a cere socoteală”, a anunțat duminică, într-un mesaj postat pe Twitter, o reprezentantă a Agenţiei americane pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Samantha Power, o fostă ambasadoare americană la ONU. „Nimeni nu crede acest lucru”, a subliniat ea, potrivit observatornews.ro. 

Reamintim că investigatorii ucraineni au anunțat că au găsit 410 cadavre în orașele din apropierea Kievului. Cadavrele au fost recuperate de pe teritoriile din regiunea Kiev recucerite de forțele ucrainene, de la Bucha la Gostomel și Irpin.

Comentarii Facebook