Joi 29 Iulie

Lucian Bode: De 1 Mai, e posibil să mergem fără mască pe plajă


Autoritățile pun în discuție posibilitatea de a merge fără mască la plajă de 1 Mai. O astfel de măsură ar putea fi pusă în discuție și în cazul slujbei de Paște. În plus, se introduc condiții pentru românii care vor să vină acasă de Sărbători. 

Este un anunț de utim moment pe care l-a făcut ministrul de interne, Lucian Bode. Se analizează posibilitatea ca masca de protecție să fie eliminată la mare. În perioada imediat următoare vor avea loc mai multe întâlniri și ar putea să se stabilească dacă pe vârful muntelui sau la plajă vom mai fi obligați să purtăm masca de protecție.

Ministrul de interne a transmis un mesaj și românilor care intenționează să vină acasă de paște, din străinătate. Aceștia vor trebui să verifice pe site-urile oficiale lista țărilor verzi și să prezinte un test negativ. În eventualitatea în care nu pot prezenta un test negativ, automat persoanele care intră în România trebuie să stea în carantină 14 zile, relatează Antena 3.

Foarte multe forțe de ordine efective ale Ministerului de Interne și jandarmi vor fi în noaptea de Înviere pe străzi, atât în interiorul, cât și în exteriorul bisericior este obligatorie purtarea măștii de protecție.

În acest moment, reglementarea legată de mască este în vigoare, este obligatorie, masca trebuie purtată. Până în data de 1 mai, cu siguranţă, vom mai avea discuţii şi în CNSU şi este posibil să discutăm şi despre eventualitatea de a limita purtarea măştii în anumite circumstanţe, cum ar fi să nu se poarte măşti la plajă, cum de altfel şi restaurant o poţi da jos.

Sunt lucruri de bun simţ, care trebuie discutate şi care trebuie să fie în acord cu majoritatea sănătoasă a celor care accesează astfel de evenimente", a declarat Lucian Bode, în cadrul unui interviu.

Petrecerile în cluburi, încă interzise

În ceea ce priveşte petrecerile din cluburi, sigur că în această perioadă această activitate este restricţionată şi avem, în funcţie de indicele la mia de locuitori, ştim până la ce oră avem permisă deplasarea în noaptea de Înviere, aceste unităţi economice nu sunt deschise. Ele nu pot funcţiona. Ne dorim ca pas cu pas, în funcţie de evoluţia acestei epidemii, în funcţie de modul în care Guvernul va ridica gradual restricţiile impuse, tot gradual ne putem gândi ca într-un viitor apropiat aceste petreceri să fie permise, tot cu respectarea anumitor reguli. În acest moment nu avem o reglementare care să permită acest lucru”, a declarat Lucian Bode, duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Lucian Bode a precizat că turiştii pot veni pe litoral în minivacanţa de 1 Mai, dar că unităţile de cazare trebuie să fie ocupate până la maximum 70% din capacitatea lor.

Este permisă cazarea în cele 17 staţiuni de pe litoral, sunt evidenţiate în hotărârea CNSU, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară şi, foarte important, cu respectarea acelei reglementări - maxim 70% din capacitatea de cazare să fie ocupată”, a explicat ministrul de Interne.


Comentarii Facebook