Rafila, despre obiectivul lui Cîțu: 1 august este o dată bună pentru vacanțe, nu pentru atingerea țintei de 10 milioane de vaccinați


Alexandru Rafila a vorbit la Digi24 despre obiectivul premierului Cîțu, acela de a avea 10 milioane de români vaccinați până la 1 august. „31 iulie e o dată foarte bună pentru vacanțe, dar nu pentru atingerea acestei ținte”, spune Rafila.

Campania de vaccinare a mers foarte bine atât timp cât numărul de solicitări, sau de solicitanți, a fost mult mai mare decât numărul de vaccinuri disponibile.

Există posibilitatea ca pe măsură ce numărul de vaccinuri pe care România le primește să fie tot mai mare, iar la un moment dat să se inverseze acest trend și să avem mai puțini solicitanți decât numărul de doze disponibile.

Lucrul acesta poate să ducă în una, maxim două luni la vaccinarea la liber, ceea ce înseamnă că dacă vreți să vă vaccinați astăzi, vă duceți la un centru și vă vaccinați imediat. Nu o să mai existe liste de așteptare.

Rafila: Orizontul pe care ni-l dorim toți se va îndepărta

Și atunci orizontul ăla pe care ni-l dorim toți, și domnul prim-ministru, și noi, ca și oameni de sănătate publică – să vaccinăm cel puțin 10 milioane de persoane, acel orizont se va îndepărta.

31 iulie, sigur că e o dată foarte bună pentru vacanțe, dar nu pentru atingerea acestei ținte de 10 milioane, decât dacă se întâmplă o minune, dar o minune... ați văzut ce propunea doamna secretar de stat – minunea carantinei.

Pe partea cu vaccinarea, astfel de minuni nu se întâmplă. Se întâmplă doar dacă muncești foarte mult și faci o campanie de informare țintită pentru fiecare grup populațional și de vârstă, și de populație, din punct de vedere al ocupației, al gradului de educație, al mediului rural sau urban în care trăiește.

Acest campanii de informare trebuie țintite, astfel încât să atragă oameni.”

Obiectivul premierului Florin Cîțu: 10 milioane de români vaccinați până la 1 august

Premierul Florin Cîțu a declarat vineri că restricțiile ar putea fi relaxate în două etape, iar după ce vor fi vaccinate 10 milioane de persoane, autoritățile ar putea decide relaxarea totală a restricțiilor, inclusiv a obligativității măștii de protecție.

Obiectivul meu și al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români. Pentru asta avem două ține:

- până la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane;

- până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane.


Comentarii Facebook