ÎPS Teodosie s-a ”documentat” despre vaccin și e de acord cu vaccinarea


ÎPS Teodosie este un renumit contestatar al pandemiei, dar acum pare că și-a schimbat opinia, după ce s-a ”documentat”. Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, îndeamnă la vaccinare, pentru că a studiat de unul singur problema. 

Sunt într-un studiu foarte bun și am gânduri pozitive. Am dobândit niște cunoștințe, pe care nu le aveam, de la cineva care a studiat îndelung. Și nu am fost informați, maine voi fi mai informat și vă voi spune", le-a spus Teodosie jurnaliștilor.

El a fost întrebat dacă și-a schimbat opinia despre vaccinare, dar a răspuns că nu-și dă cu părerea, ci se încrede în cele științifice: ”Nu că părerea, m-am documentat. Nu umblăm cu păreri, umblăm cu cunoștințe solide, știintifice”.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a afirmat că toate parohiile au primit un material informativ referitor la vaccinarea împotriva COVID-19, care să fie prezentat enoriașilor, notează Agerpres.

Patriarhia Română, Biserica Ortodoxă Română, ca şi toate celelalte Culte religioase din România, a primit Broşura informativă cu titlul: 'Vaccinarea împotriva COVID-19 ÎN ROM NIA - Gratuită, Voluntară, Sigură', document oficial al Comitetului Naţional de Coordonarea Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 în România. Acest material informativ a fost transmis în această perioadă tuturor ierarhilor din Patriarhia Română. În acest sens, nu în altul, Biserica se implică în absolut firescul demers de informare a clericilor şi credincioşilor ei cu privire la această vaccinare”, a spus luni Bănescu.

Comentarii Facebook