Cine e sergentul american James Vasquez, care seamănă teroare printre ruși. El strânge și donații pentru a cumpăra arme - VIDEO


James  Vasquez, fost sergent în armata SUA, face parte din corpul de voluntari străini care s-a implicat în războiul din Ucraina. 

Acesta a mai luptat în Irak si Afganistan, potrivit site-ului de stiri militare Sofrep.

Când a început războiul din Ucraina, Vasquez și-a lăsat compania de amenajari, soția și copilul în America și s-a inrolat la începutul lunii martie. El a participat la luptele dure din jurul Kievului.

Americanul a relatat totul pe Twitter, unde are 270.000 de urmăritori, dar a postat totul numai după câteva zile de la desfășurarea evenimentelor pentru a nu cădea victimă analiștilor militari ruși, care îl puteau identifica cu ajutorul geolocației.

El și camarazii lui din corpul internațional de luptători au distrus într-o bătălie 7 tancuri și blindate rusești, pe care le-a filmat arzând.

Rușii i-au luat la ochi canalul de Twitter, când au văzut că începe să atragă atenția și au anunțat că James Vasquez ar fi murit, la fel cum au făcut și cu celebrul lunetist canadian Wali. 

După ce s-a aflat că totul este fals, propaganda rusă a încercat sa sugereze că a fost trimis acolo de guvernul american, fiind un fel de spion.

Vasquez reușește să facă chiar și mai mult. Pe lângă participarea la luptă, el strânge sume mari din donațiile de pe social media pentru a cumpăra arme.

Pe 31 martie a anunțat ca a reușit sa cumpere din donatii 2 masini militare de teren, echipamente de tintire cu laser, radiouri wireless performante si alte echipamente de razboi.

El a mai cumpărat arme, casti, echipament militar si drone din bani trimiși din întreaga lume prin intermediul PayPal.

”Fiecare atrocitate, fiecare crimă de război, fiecare civil nevinovat care este ucis zi de zi îi face pe toți cei de aici sa fie mai motivati sa lupte”, a explicat soldatul.

Comentarii Facebook