După ce i s-a făcut rău la muncă, s-a trezit în sacul mortuar. Un bărbat declarat mort de echipajul de salvare, a „reînviat”


Un incident bizar a avut loc în Franța, unde o persoană din serviciul salubrității publice, cărei i s-a făcut rău la locul de muncă, a fost declarată moartă de echipajul de salvare. După ce a făcut un atac de cord în timp ce se afla la lucru, gunoierul a fost declarat mort, însă s-a trezit câteva minute mai târziu.

Salvatorii au observat că sacul mortuar în care se afla bărbatul, angajat al companiei Sepur din Franța, se mișcă. Omul s-a trezit la viață, informează Le Parisien. Nu a fost vorba de un diagnostic greșit, ci de fenomenul Lazăr. Un caz extrem de rar, însă cunoscut în lumea medicală. Deși semnele vitale i-au revenit, bărbatul de 66 de ani a rămas însă în comă profundă.

O sursă medicală a declarat pentru publicația franceză că toate datele indicau decesul: „Nu am reușit să îi readucem pulsul și scanerul, monitorul care arăta parametri vitali precum ritmul cardiac, a confirmat asta”, notează observatornews.ro. 

Fenomenul Lazăr, oamenii care învie după ce sunt declarați morți

Fenomenul Lazăr, cunoscut și sub numele de sindromul lui Lazăr, este o caracteristică misterioasă a corpului, care după o perioadă în care se află în moarte, revine pur și simplu la viață. Numele acestui fenomen se trage din celebra poveste biblică a lui Lazăr, care este adus la viață, după ce moare, de Iisus.

De-a lungul timpului, s-au înregistrat numeroase cazuri, care poartă marca fenomenului lui Lazăr. Chiar dacă medicina a evoluat foarte mult în ultimul deceniu, acest sindrom este plasat în sfera misterelor. Nimeni nu a reușit să explice cum este posibil ca un om, după ce moare, să revină la viață spontan. 

Comentarii Facebook