Miercuri 28 Iulie

Cea mai scurtă carantină din lume, în Bruxelles. S-a ridicat după două ore de la aprobare


Capitala Belgiei renunţă, vineri, la restricţiile din timpul nopţii. Totuşi, localnicii din Bruxelles trebuie să intre în case la ora 22.00, însă două ore mai târziu vor fi liberi să iasă din nou, după ce carantina de noapte va fi ridicată în Belgia.

Vineri, localnicii din Bruxelles trebuie să intre în case la ora 22.00, însă 120 de minute mai târziu vor fi liberi să iasă din nou, după ce carantina de noapte va fi ridicată în Belgia.

Carantina de noapte din Belgia va fi ridicată și înlocuită cu interzicerea adunărilor a mai mult de trei persoane din gospodării diferite în același interval de timp – 22.00 – 5.00.

Aceasta este o glumă belgiană şi nici măcar o glumă belgiană bună”, a declarat joi dimineaţă parlamentarul de Bruxelles Gilles Verstraeten, la radio, potrivit Euronews.

Depăşeşte limita mea de toleranţă”, a completat el.

Restricţiile impuse în toată Belgia în octombrie, pentru a stopa izbucnirea de noi focare COVID, au început să fie ridicate luna trecută. Şcolile şi frizeriile s-au redeschis pe 19 aprilie şi a fost ridicată interdicţia de a călători în scop turistic în afara graniţelor ţării.

Belgia a înregistrat peste un milion de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și peste 24.400 de decese de la începutul pandemiei. Este a zecea în clasamentul mortalității COVID-19 în lume în raport cu populația. Dar numărul cazurilor este în scădere, cu o medie de 3.000 de cazuri pe zi, faţă de 4.800 la sfârşitul lunii martie. 

Acest lucru a uşurat puţin presiunea asupra spitalelor. Marţi erau mai puţin de 800 de pacienţi la Terapie Intensivă, ceea ce s-a întâmplat ultima oară pe 1 aprilie.


Comentarii Facebook