Duminica 13 Iunie

O elevă de 12 ani a venit la școală cu o armă și a împușcat doi colegi


Atac armat într-o școală din statul american Idaho, unde o elevă din clasa a șasea a împușcat doi colegi și un angajat al școlii, înainte ca unul dintre profesori să reușească să-i ia arma și s-o imobilizeze.

Eleva, de aproximativ 12 ani, a venit la școală, a scos arma dintr-un rucsac și a tras de mai multe ori. Fata a fost imobilizată de o profesoară, care a reținut-o până la venirea poliției. 

Dr. Michael Lemon, de la Centrul Medical din Eastern Idaho, a declarat într-o conferință de presă că elevii care au fost împușcați sunt în spital și că unul dintre ei ar putea avea nevoie de intervenție chirurgicală, scrie BBC. Angajatul școlii care a fost rănit a fost tratat, dar, rana nefiind gravă a fost trimis acasă. Școlile din zonă vor fi închise vineri, iar elevii afectați vor fi consiliați psihologic.

Incidentul este investigat de către FBI și poliție. Autoritățile trebuie să afle care a fost motivul atacului și cum a adus eleva arma în școală. Incidentul aduce însă din nou în prim plan accesul inadmisibil de facil la arme de foc în Statele Unite.

Cu câteva ore mai devreme, în alt stat american, Carolina de Sud, un tânăr a luat ostatici 18 elevi aflați într-un autobuz școlar. La un moment dat însă, a hotărât să abandoneze autobuzul și să-și elibereze captivii minori, înainte de a da ochii cu poliția.


Sondaj de opinie

Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook