Câștigător al premiului Nobel, care a calculat corect evoluția coronavirusului în China, face o nouă predicție


Michael Levitt, laureat al premiului Nobel şi biofizician la Stanford, care a calculat corect evoluția pandemiei din China și a prezis că virusul va ceda cu mult înaintea altor experți, vine acum nu nou informații.

Levitt susține că situaţia din China se va repeta şi în Europa. Italia este deja grav lovită, dar urmează Spania, Germania şi Franţa, la fel şi SUA sau Marea Britanie. Acesta crede că China, Iran şi Coreea de Sud, primele ţări afectate, par că au depăşit momentele critice.

Trebuie să calmăm panica, o să fie bine", spune câştigătorul premiului Nobel pentru chimie. Acesta a calculat că, pe 1 februarie, vor fi aproximativ 80.000 de cazuri infectate în China şi 3250 de morţi. Cifrele arătau exact aşa, iar de atunci au fost tot mai puţine raportări de la zi la zi.

Michael Levitt a analizat acum date din 78 de ţări care au raportat cel puţin 50 de cazuri noi de COVID-19 în fiecare zi şi spune că vede semne de recuperare la multe dintre ele. ”Numerele sunt încă zgomotoase, dar sunt semne clare de încetinire a creşterii", mai spune el. El crede că izolarea impusă de autorități este una foarte bună și că ”nu este momentul să ieşi la băut cu prietenii tăi”.

Situaţia reală nu este atât de rea pe cât pare. Acesta nu este sfârşitul lumii”, a mai spus acesta.

Levitt nu este de acord cu părerea multor epidemiologi care spun că urmează luni sau chiar ani, în care lumea va fi afectată de acest virus, pentru datele adunate de el nu susțin un astfel de scenariu, mai ales în zonele unde distanțarea socială se aplică.

Comentarii Facebook