Miercuri 24 Aprilie

Căile ferate din Ucraina au oferit Forțelor Armate 20 de vagoane frigorifice pentru a îngheța cadavrele invadatorilor uciși


Căile ferate ucrainene au pus la dispoziția Forțelor Armate 20 de vagoane frigorifice pentru a îngheța și transporta cadavrele soldaților ruși uciși pe teritoriul Ucrainei. Trenurile vor fi trimise în stații situate mai aproape de locul ostilităților.

Am fost însărcinați cu trimiterea a 20 de vagoane pentru a scoate cea de-a 200-a armată rusă din stațiile Fastov, Odessa-Zastava, Podolsk, Merefa, Zaporojie. Capacitatea de transport a unui vagon frigorific este de 50 de tone, adică putem scoate 10.000 de morți. Acum vagoanele sunt deja în stații, așteaptă încărcătura completă”, se arată într-un raport oficial transmis Forțelor Armate ucrainene.

Se elaborează, de asemenea, reglementări pentru circulația unor astfel de trenuri la o distanță sanitară de alte trenuri și așezări. Aceste vagoane vor fi folosite exclusiv pentru a transporta cadavrele invadatorilor decedați ai armatei ruse. 

Ucraina susține că a contactat Rusia pentru a stabili o misiune de transfer a cadavrelor, dar din partea Rusiei nu a venit niciun răspuns, potrivit agenției de presă ucraineană Unian. Soldații ucraineni decedați au fost și sunt în continuare evacuați de Armata ucraineană. 

Potrivit informațiilor oficiale din Ucraina,  9.000 de soldați ai Federației Rusei au fost uciși până acum de la începerea ostilitățlior. De asemenea, printre pierderile rușilor se numără 217 tancuri, 900 de vehicule blindate de luptă, 90 de sisteme de artilerie, 42 de sisteme de lansare multiplă de rachete, 11 sisteme de apărare aeriană și alte echipamente.


Comentarii Facebook