Miercuri 17 August

Australia a trimis blindate Bushmaster în Ucraina: ”Nu trimitem doar rugaciunile noastre, ci si armele noastre, munitiile noastre” - VIDEO


Australia a trimis blindate Bushmaster spre Ucraina. Acestea au ajuns la Rzeszow, in Polonia, în cursul zile de joi  si apoi vor fi transferate catre Fortele Armate ale Ucrainei.

Thales Australia este mandra sa sprijine donatia de Bushmasters australieni către Ucraina. Construite de Thales in Bendigo, echipa noastra din Brisbane a lucrat non-stop pentru ca acestea sa fie pregatite pentru a fi transportate pe calea aerului catre Ucraina astazi”, a comentat compania pe retelele de socializare pe 8 aprilie.

Cele 20 de Bushmaster au fost oferite Kievului ca raspuns la o cerere personala a prim-ministrului Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Premierul Scott Morrison a anunțat zilele trecute că Australia trimite un ajutor de 116 milioane de dolari pentru Ucraina, iar vehiculele Bushmaster vor creste aceasta cifra la 165 de milioane de dolari.

In plus, Australia livreaza 70.000 de tone de carbune pentru a alimenta rezistenta ucraineana, pe langa asistenta umanitara de 65 de milioane de dolari pentru poporul ucrainean, cu accent pe protectia femeilor, copiilor si batranilor, inclusiv pentru alimente, adaposturi si medicamente de urgenta”, a declarat Morrison.

Comentarii Facebook