Miercuri 22 Martie

Alertă de tsunami în Italia după cutremurul de 7,8 grade care a lovit Turcia și Siria luni dimineața


Autoritățile din Italia au anunțat luni, 6 februarie, că au ridicat o alertă de tsunami care viza zona de coastă din sudul țării, emisă după un puternic seism produs în cursul nopții în centrul Turciei și nord-vestul Siriei, care a ucis și rănit sute de persoane, transmite Reuters.

Departamentul de Protecție Civilă din Italia a emis un comunicat în care a recomandat populației să se îndepărteze de zonele de coastă, însă ulterior a redus nivelul de alertă și a transmis pe Twitter că alerta de tsunami a fost ridicată. 

 Traficul feroviar din regiunile sudice Sicilia, Calabria şi Apulia a fost sistat temporar ca măsură de precauţie, însă a fost reluat ulterior, a precizat agenţia într-un comunicat, potrivit Agerpres

Cutremurul cu magnitudinea 7,8, conform Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), a lovit centrul Turciei şi nord-vestul Siriei la ora locală 4:17 (1:17 GMT). Seismul a avut epicentrul în apropierea oraşului turc Gaziantep, nu departe de graniţa cu Siria. În urma cutremurului au fost înregistraţi sute de morţi şi răniţi în cele două ţări, potrivit bilanţurilor provizorii.


Comentarii Facebook