Fosta iubită a lui Andrew Tate: ”E periculos! Vrea să simtă că poate lua viața unei femei în orice secundă”


Influencerul Andrew Tate, reținut împreună cu fratele său, Tristan, este descris drept un om violent, manipulator și lipsit de orice fel de empatie. Aceste lucruri au fost relatate de o tânără britanică, cu care Andrew a avut o relație cu acesta.

Aceasta a povestit pentru BBC cum Andrew a încurajat-o să lucreze pentru compania sa de webcam.

Este foarte dificil pentru că nu mă simt ca o victimă - toate alegerile pe care le-am făcut au fost de bună voie. Nu m-a băgat într-un sac, nu m-a aruncat în spatele unei camionete și nu m-a dus acolo. Dar el știa ce face. În ce moment manipularea emoțională sau psihologică se transformă în a te forța să faci ceva?”, a spus Sophie - nume fictiv, pentru BBC.

Cei doi frați sunt acuzați de viol și trafic de persoane. Procurorii au dezvăluit că cei doi seduceau victimele și apoi se prefăceau că vor să aibă o relație, după o rețetă denumită de anchetatori ”metoda lover-boy”. Femeile erau apoi ”îndrumate” să lucreze în industria de chat pentru adulți.

Sophie lucrează acum cu anchetatorii și a povestit totul la emisiunea File on 4 de la BBC Radio 4. ”M-a ademenit să cred că era cineva în care puteam avea încredere și cineva care voia cu adevărat să creeze o legătură cu mine. Eram într-o etapă a vieții mele în care totul mi se părea puțin plictisitor și cam anost, iar această idee de aventură părea pur și simplu atractivă”, a explicat ea.

Femeia l-a vizitat pe Tate în România și a fost manipulată să facă videochat. ”De câteva ori mi-a spus: ‘Ar trebui să o faci, ai face o avere, dar nu trebuie să o faci, dacă nu vrei să o faci. Eu câștig destui bani'”, a relatat Sophie. ”Dar el îmi amintea mereu că există această opțiune și asta a progresat în: ‘Dacă mă iubești, ai face-o’. Dacă ții la mine, ai face-o… putem face toți acești bani’. Și, în timp, în cele din urmă m-a determinat să mă gândesc: ‘Poate că are dreptate, poate că ar trebui să o fac'”.

Sophie a mai lucrat în videochat-uri, dar acum spune că totul era diferit. Tânăra s-a temut că dacă nu va face ce i se cere îl va pierde pe Andrew Tate.

Pe o pagină web ștearsă între timp, Tate descria modul în care își conducea afacerea cu webcam, iar cele scriuse de el se potrivesc cu relatările Sophiei. ”Să întâlnesc o fată, să merg la câteva întâlniri, să mă culc cu ea… să o fac să se îndrăgostească de mine, până la punctul în care ar face tot ce îi spun eu. Și apoi să o fac să apară pe webcam, ca să ne îmbogățim împreună”, descria totul Andrew Tate. 

În 10 ani de activitate, acesta a avut relații cu jumătate dintre angajatele sale și că niciuna nu a lucrat în industria divertismentului pentru adulți înainte de a-l cunoaște. Sophie spune că a câștigat în jur de 800 de lire sterline pentru șase ore de muncă, din care Tate ar fi luat 50%. 

”Îi place să aibă controlul total asupra femeii și să simtă că îi poate lua viața în orice secundă”

Femeia a ajuns să se teamă de Andrew Tate, care a devenit agresiv și i-a impus amenzi dacă ieșea în oraș fără permisiunea lui. ”A fost o neînțelegere… m-a țintuit de perete și m-a plesnit foarte tare, după care mi-a spus ”târfă””, spune ea. ”Cea mai mare parte a violenței a fost de natură sexuală, este evident că este ceva ce îi place. Îi place să aibă controlul total asupra femeii și să simtă că îi poate lua viața în orice secundă. Asta îl excită foarte mult din punct de vedere sexual”, a mai explicat ea. ”Eram atât de hotărâtă, să vreau doar să îl mulțumesc și să vreau doar să fie fericit. Dar, privind în urmă, obișnuia să mă stranguleze, până la punctul în care am leșinat o dată și cred că atunci a intrat în panică pentru că știa că a mers prea departe”. 

BBC a vizionat mesajele și a ascultat înregistrările care susțin cele spuse de Sophie.

”Nu cred că este capabil din punct de vedere emoțional să simtă dragoste”

Mi-am dat seama că nu mai puteam trăi așa și că nu era normal. Trebuia să mă îndepărtez de el.

Îmi amintesc că eram la serviciu și eram atât de copleșită și nu mai simțisem niciodată un asemenea întuneric”, a mai spus femeia.

Aceasta a povestit că Tate era total diferit de personajul pe care îl prezenta online – unde este cunoscut pentru declarațiile sale puternice, adesea filmat în timp ce fuma un trabuc sau era înconjurat de super-mașinile sale. ”Este foarte manipulator, îi lipsește cu desăvârșire orice fel de empatie. Este un narcisist, este așa 100%. Nu cred că este capabil din punct de vedere emoțional să simtă dragoste, pentru cineva sau pentru ceva, chiar și pentru familia sa, chiar și pentru fratele său – pur și simplu nu există nimic. În spațiul din creierul nostru în care simțim iubire, compasiune și empatie… [în al lui] este doar o gaură, nu este nimic acolo. El este întotdeauna cu un pas înainte”.

Frații Tate au spus că nu vor să comenteze acuzațiile, conform avocatului lor, Mateea Petrescu.

Până acum procurorii au identificat 6 femei ca victime ale fraților Tate. Luna trecută, două dintre femei au negat public orice maltratare din partea fraților Tate, în timp ce alte femei au vorbit pozitiv pentru BBC despre timpul petrecut cu Tate. Dar Sophie spune că unele dintre acestea sunt femei pe care Tate le-a tratat cu adevărat bine, în timp ce altele sunt încă sub controlul său. ”El este întotdeauna cu un pas înainte”, spune ea. ”Va fi conștient de faptul că are nevoie de la fel de multe recenzii elogioase ca și de cele negative pentru a se apăra”. ”În egală măsură, vor exista fete care vor fi atât de îndrăgostite și spălate pe creier de el încât nu vor spune niciodată un cuvânt rău. Vor fi și unele care nu vor vorbi de frică pentru că el este amenințător”.

Comentarii Facebook