Expertul în seisme, Mărmureanu, spune dacă ne așteaptă vreun pericol după cutremurul din Turcia


Cunoscutul seismolog, Gheorghe Mărmureanu, a spus dacă ar putea fi afectată sau nu România de cutremurul devastator care a lovit Turcia și Siria.

Nu, niciodată cutremurele din Turcia nu produc efecte ca influență pe zona Vrancea. Nu!”, a declarat categoric seismologul Gheorghe Mărmureanu, la Realitatea PLUS.

Este imposibil să nu fie vreo influență. Dar niciun cutremur care a fost puternic în Turcia nu a produs în România niciodată pierderi de vieți omenești sau pagube materiale. Cutremurele din Turcia încep din vest, se propagă către apus, producând efecte puternice la Istanbul, apoi continuă prin Marea Marmara, intră într-o parte în falie în Africa și iese undeva în Oceanul Atlantic”, a mai explicat Gheorghe Mărmureanu.

Turcia și Siria au fost lovite de un cutremur devastator, cu magnitudinea de 7.8După câteva ore s-a mai produs un cutremur cu magnitudinea de 7,7 grade pe scara Richter.

Până acum, bilanțul provizoriu vorbește despre 1.300 de morți și peste 5.000 de răniți.

Cutremurele s-au resimțit în toată zona de sud-est a Turciei, dar şi în Liban, Siria şi în Cipru. ”Au căzut tablouri de pe pereţii din casă. M-am trezit îngrozit. Acum suntem cu toţii îmbrăcaţi şi stăm la uşă”, a relatat un sirian, citat de presa locală.

Comentarii Facebook