Agresorul din capitală monitorizat cu brațară electronică, din România, a tăiat dispozitivul și a fugit


Primul bătăuș monitorizat cu brățară electronică din România și-a tăiat brățara miercuri, 5 octombrie, și a fugit de acasă. . Acesta a fost reținut de polițiști.

Bărbatul care şi-a agresat iubita şi care era monitorizat cu o brăţară electronică a tăiat dispozitivul şi a fugit. Poliţiştii au reuşit însă să-l prindă, iar azi bărbatul va fi dus în faţa judecătorilor cu propunere de arestare pentru 30 de zile.

Citește și: Brățara electronică pentru monitorizarea agresorilor devine operațională în România! Cum va funcţiona sistemul de monitorizare a agresiunilor

S-a întâmplat în Sectorul 5 al Bucureștiului, acolo unde polițiștii s-au asigurat astfel că individul nu se va mai apropia de victimă. Acest sistem de supraveghere, lansat la noi în urmă cu doar câteva zile, se montează pe încheietura sau glezna agresorului.

Atât acesta, cât și victima, primesc apoi un telefon, iar în cazul în care se apropie unul de altul, este emis un mesaj de alertă.

Deocamdată, aceste brățări electronice fac parte dintr-un proiect-pilot și funcționează strict în București, Iași, Vrancea și Mureș.


Comentarii Facebook