A nins în România, în prima zi de toamnă: zero grade și zăpadă la munte. Vremea este mai rece decât normalul perioadei


 La 2.500 de metri în zona vârfului Coştila din Bucegi au căzut primii fulgi de zăpadă din acest an. 

Turiştii s-au bucurat de prima ninsoare şi au filmat momentul.  Meteorologii spun că fenomenul este normal pentru această perioadă a anului în zonele înalte.  Tot acolo, va bate cu putere şi vântul mai ales că în vigoare este o avertizare cod galben, valabilă până la ora 10.00. 

Prognoza meteo septembrie 2021. Vreme mai rece ca normalul perioadei cu multe ploi

Prognoza meteo septembrie 2021. Începutul toamnei arată o vreme capricioasă, după cum arată prognoza meteo, astfel că în primele două săptămâni ale lui septembrie, temperaturile ridicate vor alterna cu cele mai mici decât normalul perioadei.

În ce priveşte precipitaţiile, în prima jumătate a lunii septembrie 2021, vremea va fi una ploioasă în aproape toate regiunile ţării, arată prognoza meteo realizată de ANM.

Iată prognoza meteo pe regiuni, pentru septembrie 2021, realizată de Administraţia Naţională de Meteorologie şi publicată luni.

În Transilvania, vremea va fi relativ rece în perioada 1 - 4 septembrie, când media regională a maximelor termice va fi de 18...21 de grade, iar a minimelor de 7...10 grade, cu valori chiar mai mici în depresiuni. În restul intervalului, mai ales în orele amiezilor, temperaturile vor fi apropiate şi local uşor mai ridicate decât cele climatologic specifice, respectiv 21...25 de grade cele maxime şi 8....14 grade cele minime.

În perioada 31 august - 1 septembrie va ploua pe arii relativ extinse, în general moderat cantitativ, iar probabilitatea de ploaie va creşte din nou după data de 6 septembrie.

Prognoza meteo septembrie 2021. Vreme mai rece ca normalul perioadei la Maramureş

În Maramureș, în perioada 31 august - 3 septembrie vremea va fi mai rece decât ar fi normal, astfel că, în medie, vor fi maxime termice de 18...20 de grade şi minime de 7...10 grade. În restul intervalului, temperaturile vor fi apropiate de cele climatologic specifice la începutul lunii septembrie, iar în cea de-a doua săptămână posibil chiar mai ridicate decât acestea, respectiv 22...25 de grade ziua şi 11...13 grade noaptea.

Va ploua pe arii extinse, în general moderat cantitativ, în intervalul 31 august - 2 septembrie şi din nou între 7 şi 9 septembrie, iar în celelalte zile probabilitatea de ploaie va fi mai redusă.

Prognoza meteo septembrie 2021. Temperaturi negative la munte

Va ploua pe arii restrânse, în zona deluroasă, în jurul datei de 1 septembrie şi posibil în perioada 6 - 7 septembrie, dar în ansamblu regimul pluviometric va fi deficitar pe tot pacursul intervalului de referinţă.

La munte vremea va fi uşor mai rece decât normal în perioada 1-3 septembrie, când vor fi, în medie, temperaturi maxime de 6...16 grade şi minime de 3...8 grade, cu valori negative la peste 1.700 de metri altitudine. În celelalte zile, posibil până spre sfârşitul celor două săptămâni de prognoză, regimul termic va fi apropiat sau chiar peste cel climatologic specific perioadei din an, cu 15...22 de grade ziua şi 7...13 grade noaptea, cu temperaturi mai scăzute la altitudini mari.

Aversele vor fi frecvente în perioada 31 august - 2 septembrie (local mai însemnate cantitativ în 1 septembrie), iar probabilitatea de ploaie va fi din nou mai ridicată între 6 şi 8 septembrie. În restul zilelor din interval va ploua pe arii mai restrânse şi în general slab.


Comentarii Facebook