Lovitură cruntă pentru Dragnea! De ce îl cercetează acum DNA. E implicată și iubita fostului lider PSD


Direcția Națională Anticorupție îi dă târcoale lui Liviu Dragnea. Procurorii au cerut acum documente de la Partidul Social Democrat, al cărui lider a fost Liviu Dragnea, până când a fost trimis la închisoare în dosarul angajărilor fictive. Și partenera de viață a lui Liviu Dragnea este implicată.

Liviu Dragnea, cercetat alături de Irina Tănase într-un nou dosar penal

Recent ieșit din închisoare, Liviu Dragnea se pare că este cercetat de DNA din nou. Procurorii anticorupție au solicitat Partidului Social Democrat acum documente legate de plecările lui Liviu Dragnea în țări exotice, împreună cu Irina Tănase, pe banii partidului, potrivit digi24.

Cei doi îndrăgostiți se pare că au vizitat țări precum Doha, Maldive, Bali, împreună cu mai mulți apropiați, iar toate costurile concediilor au fost suportate de Partidul Social Democrat, potrivit sursei menționate, care citează surse. Liviu Dragnea a fost eliberat din închisoare, însă are mai multe restricții. Timp de 3 ani de zile, fostul lider al PSD nu va avea dreptul să candideze și nici de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat. În plus, problemele cu justiția încă nu s-au terminat pentru acesta.

Concedii în țări exotice pe banii partidului

Pe numele lui Liviu Dragnea mai sunt deschise două dosare penale, unul dintre acestea fiind deja trimis în instanță. Pe 17 mai 2021, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Liviu Dragnea, în dosarul vizitei pe care a efectuat-o în ianuarie 2017 în SUA, la inaugurarea mandatului de președinte al lui Donald Trump. Dragnea este acuzat de trafic de influență și de folosire a influenței.

Procurorii spun că a primit foloase necuvenite pentru el și pentru partid în valoare de aproape 400.000 de dolari, care au acoperit vizita pe care a efectuat-o în SUA în ianuarie 2017, alături de premierul de atunci, Sorin Grindeanu, pentru ceremonia de inaugurare a lui Donald Trump, după ce acesta a câștigat alegerile pentru Casa Albă. În schimbul banilor primiți, Liviu Dragnea l-a numit consul general la Bonn pe cel care l-a ajutat, se arată într-un comunicat DNA.

Pe 26 iunie 2020, procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum. Acesta este acuzat de:

  • constituire a unui grup infracțional organizat
  • două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul
  • instigare la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în forma participației
  • improprii, potrivit unui comunicat DNA.

Comentarii Facebook