Premierul și-a dat demisia, după eșecul din criza Covid. Nu e în România


Premierul japonez Yoshihide Suga nu va mai candida la preşedinţia Partidului Liberal-Democrat (PLD) la alegerile din 29 septembrie şi se va retrage de la putere.

Într-un an de când am devenit prim-ministru, mi-am angajat toată puterea în abordarea diferitelor probleme cu care se confruntă țara, în special a măsurilor anti Covid. Candidatura la alegeri și gestionarea răspunsului la pandemie necesită o energie enormă. Am realizat că nu pot să le fac pe amândouă. A trebuit să aleg una dintre ele”, a declarat Suga reporterilor din Tokyo.

Popularitatea lui Suga s-a prăbuşit de mai multe luni din cauza modului foarte criticat în care a gestionat pandemia, care pare să se fi permanentizat în Japonia, şi faptul că s-a încăpăţânat să menţină cu orice preţ Jocurile Olimpice şi Paralimpice la Tokyo în vara aceasta.

O mare din Japonia este încă sub restricții. Aproape 43% din populație imunizată, dar pandemia tot nu este controlată.

În Japonia s-a înregistrat o creștere accentuată a infectărilor de la începutul lunii iulie, creștere care a fost pusă pe seama Jocurilor Olimpice și Paralimpice, care au adus mii de sportivi, antrenori și jurnaliști la Tokyo.

Japonia a avut joi 18.310 cazuri noi, precum și 65 de decese.

Comentarii Facebook