Vezi cele mai aglomerate locuri din lume FOTO


Unele dintre cele mai aglomerate locuri din lume se afla in tari precum: China, Brazilia, Jponia, Rusia, India sau SUA.

10. Cea mai aglomerata piscina

Aceasta se afla in China. Este vorba de o piscina uriasa a unui parc acvatic din Ninjing, capitala provinciei Jiansu, unde aproape ca nici apa nu mai are loc de miile de inotatori care se inghesuie in bazin, incercand sa scape de caldura torida a sezonului estival.

 



9. Cea mai aglomerata zona

Potrivit Cartii Recordurilor, regiunea Mong Kok prezinta cea mai ridicata densitate demografica de pe intregul Glob, estimata la aproximativ 130.000 de persoane pe kilometru patrat. Districtul este caracterizat de un amestec contrastant de cladiri vechi si noi cu multe etaje, de magazine si restaurante la nivelul strazii, cu unitati rezidentiale la nivelurile superioare.

8. Cel mai aglomerat stadion

 Stadionul descoperit Maracana, cunoscut oficial sub denumirea de Estadio Jornalista Mario Filho, din Rio de Janeiro, Brazilia, s-a deschis in 1950 pentru a gazdui Cupa Mondiala FIFA. Cu ocazia ultimului meci al evenimentului sportiv international, cunoscut mai tarziu sub denumirea de Maracanazo, s-a stabilit un record mondial de audienta la fata locului pentru un meci de fotabal: numarul oficial comunicat a fost de 199.854 de participanti, dar cel real s-a estimat in jurul a 210.000 de oameni, potrivit descopera.ro

7. Cea mai aglomerata intersectie

 Cu 2,5 milioane de oameni aflati zilnic in tranzit pe aici, nu ramane nicio indoiala ca Shibuya, din Tokyo, este cea mai aglomerata intersectie a lumii. In timpul zilei, in miez de noapte, in zori si la apus, numarul de oameni aflati in trecere prin intersectia nipona Shibuya este intotdeauna consistent.

6. Cea mai aglomerata inchisoare

Penitenciarele rusesti au reputatia de a fi cele mai aglomerate de pe Pamant, iar locul intai la aceasta categorie este ocupat de penitenciarul Kresty, din Sankt Petersburg. Capacitatea oficiala a acestei inchisorii este de 3.000 de locuri, dar ea este, de fapt, populata de 10.000 de oameni.

5. Cel mai aglomerat tren

 Acest tren din India este adesea atat de plin, incat pasagerii calatoresc, literlamente, deasupra vagoanelor, iesiti jumatate pe geamuri sau atarnati de bare, pe scarile vagoanelor. Este vorba despre Express-ul Toofan, care leaga Howrah de Delhi.

 

 

4. Cea mai aglomerata plaja

Avand reputatia celei mai mari plaje din Asia, deschiderea nisipoasa numarul unu spre ocean este situata in Golful Huiquan din Qingdao, provincia Shandong, China.Este, pur si simplu, considerata cea mai aglomerata plaja din lume, deoarece atat tarmul cat si multi metri distanta de la el, in apa, nu pot fi macar observate din aer, din pricina aglomerarii umane.

 


3. Cea mai aglomerata statie de metrou

Cele mai aglomerate statii de metrou din lume sunt cele din Moscova. O zi de lucrur tipica in tunelurile "feroviare" ale capitalei rusesti aduce negresit mii de oameni in statiile subterane si in metrouri. Nu chiar toate statiile sunt sufocante si asaltate in numar colosal, dar nodurile principale aduc intotdeauna aminte de manifestatii capabile sa rastoarne guverne.

2. Cel mai aglomerat oras din lume

Cel mai populat oras din lume este Tokyo, capitala Japoniei, cu o populatie totala de 34.000.000 de locuitori. Totusi, densitatea cea mai mare ii apartine cu certitudine orasului Mumbai, din India, cu o populatie totala de "numai" 22 milioane de locuitori, dar cu o densitate de 30.000 de locuitori pe kilometru patrat, cifra care il face cel mai aglomerat oras al lumii.

1. Cel mai aglomerat aeroport

Este Aeroportul International Hartsfield-Jackson din Atlanta, Georgia, SUA, cu zeci de milioane de pasageri anual. Este aerportul cu cel mai mare numar de pasageri deserviti anual. In 2009, aici au aterizat si decolat 970.235 de avioane!

Comentarii Facebook