Miercuri 24 Aprilie

Una dintre cele mai grave afecțiuni din lume poate fi tratată cu bere


Potrivit unul nou studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Atena, circulația sângelui poate fi îmbunătățită, iar vasele de sânge devin mai flexibile în câteva ore de la consumarea a două treimi dintr-o halbp de bere.

Studiile precedente au demonstrat, de asemenea că un consum moderat de bere ţine la distanţă bolile de inimă şi reduce cu 30% riscul accidentului vascular şi al atacului de cord.

O altă cercetare realizată de către Universitatea din Barcelona, Spitalul Clinic din Barcelona și Institutul de Sănătate Carlos al III-lea din Madrid, arată că un consum moderat de bere combinat cu o dietă mediteraneană bazată pe alimente cum sunt: peștele, fructele, legumele și uleiul de masline, poate avea efecte pozitive în prevenirea și combaterea diabetului. Acest efect este datorat aportului ridicat de vitamine, acid folic, fier și calciu care se regăsește în bere.

"Diabetul este un sindrom caracterizat prin valori crescute ale concentrației glucozei în sânge (hiperglicemie) și dezechilibrarea metabolismului. Acest studiu scoate la iveală un beneficiu al berii pe care nu trebuie să îl ignorăm, datorat macro și micronuțrienților din bere, ca și, probabil, nivelului mare de antioxidanți. Ceea ce nu trebuie să uităm însă este faptul că efectul benefic al berii, se face simțit exclusiv în cazul în care este consumată în cantități moderate”, afirmă Dr. Corina-Aurelia Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Citeşte mai mult pe doctorulzilei.ro.

Comentarii Facebook