Un fost ministru britanic a propus ca ”pensionarii să culeagă fructe şi legume” în locul românilor

 

Un fost membru al Cabinetului britanic, Owen Paterson, neagă că ar fi propus ca pensionarii să fie puşi să culeagă fructe şi legume şi să fie plătiţi sub salariul minim, în locul românilor şi bulgarilor.

 

Incidentul a fost relatat în cartea sa de către David Laws, un fost ministru de stat în cadrul Biroului Cabinetului, care şi-a pierdut mandatul de parlamentar în urma alegerilor generale de anul trecut. Acesta a scris o carte despre perioada în care a făcut parte din fostul Guvern David Cameron, atribuindu-i ideea acestui plan parlamentarului Paterson, care la vremea respectivă era secretar de stat pentru Mediu, scrie Mediafax.

 

Paterson a negat totul, dar cel care a scris cartea susține că ideea a fost promovată după ce s-a propus să se pună capăt unui program prin care erau aduşi migranţi din Bulgaria şi România pentru a munci în ferme britanice.

 

Cartea, publicată în foileton în The Mail on Sunday, relatează că ”atunci când un coleg a sugerat că decizia va fi nepopulară în rândul fermierilor, care nu vor mai reuşi să angajeze cu uşurinţă mână de lucru ieftină pentru munca grea, domnul Paterson i-a replicat sfidător «Dar m-am gândit la acest lucru, cred că am răspunsul. Vor încerca să determinăm mai mulţi pensionari britanici să culeagă nişte fructe şi legume de pe câmp»”.

 

Desigur, dacă pensionarii vor face această muncă, (acest lucru) ar putea conduce la o creştere a costurilor fermierilor. Ar putea să facă această muncă mai încet. M-am gândit şi la acest lucru. Am putea să-i exceptăm pe pensionarii britanici de la legile privind salariul minim, pentru a le permite să facă această muncă”, scrie Laws în continuare.

 

Laws a scris că miniștrii din Cabinet și conservatorii cei mai dreapta ”au ascultat stupefiaţi” propunerea.

Comentarii Facebook