Topul beneficiilor cafelei. Vezi la ce te ajută



Cafeaua este una dintre cele mai îndrăgite bouturi din lume, consumată de aproape întreaga populație a globului, însă aceasta nu trebuie apreciată doar pentru gustul ei.

Este bine cunoscut faptul că organismul poate fi afectat în cazul în care băutura este consumată în exces, însă cafeaua are și o serie de proprietăți extrem de benefice pentru corpul omenesc.

Iată care sunt cele mai importante beneficii ale cafelei:

1. Te ajută să arzi grăsimi

Acesta este motivul pentru care găsești cofeină în aproape toate suplimentele cu efect de ardere a grăsimilor. De fapt, este una dintre puținele substanțe naturale ce ard grăsimile. Studiile arată că cafeina crește ritmul metabolic cu 3-11% și că sporește procesul de ardere a grăsimilor cu 10-29%.

2. Crește performanța fizică

Cofeina din cafea îți poate crește nivelul de adrenalină. De asemenea, poate elibera acizii grași din țesuturi prin stimularea sistemului nervos. Aceștia intră apoi în sânge și sunt disponibili ca sursă de energie. Prin urmare, nu este surprinzător că această băutură duce la îmbunătățiri semnificative în performanța fizică. Poți să bei o cană cu jumătate de oră înainte de a merge la sală sau a începe orice tip de exercițiu.

3. Reduce riscul de a face diabet

Studiile arată că persoanele ce beau cafea au un risc scăzut cu 25-50% de a face diabet de tip 2. În mod evident, vei elimina acest efect pozitiv dacă adaugi zahăr, așa că ar fi mai bine să nu faci asta.

În plus, un studiu de 20 de ani a arătat că diabeticii care consumă cafea au un risc scăzut cu 30% de a muri din cauza bolii.

4. Te poate face mai deștept

Când o persoană bea cafea, cofeina blochează acțiunea unui neurotransmițător, care are efect inhibitor, ce se numește adenozină. Aceasta are efect stimulant pentru că mai mulți neuroni își încep activitatea ceea ce duce la o creștere a nivelului de energie și a funcțiilor creierului. Studiile au arătat că unele dintre îmbunătățirile ce au loc la nivel mintal se concentrează pe memorie, timpul de reacție și funcțiile cognitive în general.

5. Cafeaua este bună pentru sănătatea creierului tău

Un studiu a arătat că băutul cafelei poate să prevină multe boli neurologice, inclusiv cele ce au legătură cu vârsta. Unele dintre acestea sunt:

Alzheimer
În ciuda faptului că nu există un leac pentru această boală, există metode de prevenire cum ar fi să mănânci sănătos. Băutorii de cafea au cu 65% mai puține șanse de a face Alzheimer.

Parkinson
Similar cu boala prezentată mai sus, pentru Parkinson nu există un leac. Totuși, băutorii de cafea au între 32% și 60% mai puține șanse de a o dezvolta. Acest lucru i s-a atribuit cofeinei, deoarece băutorii de cafea decofeinizată nu dezvoltă aceeași rezistență.


Citește mai departe pe fabuloase.ro

Comentarii Facebook